Am primit niste scrumbie marinata, tocmai de la Galati, un deliciu pot sa spun.....am si 4 scrumbioare stau cuminti la congelator sa le vina randul...
Mai intai, punem cartofii in coaja, la fiert, dupa ce au fiert, ii curatam si ii lasam sa se raceasca bine. Taiem ceapa verde mai marunt, cu tot cu frunze, scrumbia marinata o taiem bucatele mai mici, avem grija sa scoatem bucatele de oase din sira scrumbiei.
Intr-un castron, punem cartofii taiati in bucatele mai micute, presaram sare si amestecam, apoi adaugam ceapa taiata, scrumbia maruntita si maslinele, amestecam. Daca avem zeama de la marinata, o punem pe aceea, eu n-am avut-o ca am scapat borcanul jos si s-a scurs zeama, asa ca am adaugat ulei si otet dupa gust. Am omogenizat totul si am dat castronul la rece. Un deliciu, e asa buna scrumbia asta de te lingi pe degete....