Cuvintele sunt de prisos când vine vorba de salamul de biscuiți. Desert clasic, simplu, ce ne aduce aminte de copilărie. Nu există persoană căruia să nu îi placă, sau cel puțin eu nu am întâlnit. Astăzi am decis să reinterpretez puțin rețeta, să îi dau un gust mai intens, dar în același timp să îi păstrez simplitatea.
Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea
Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste compozitie, lăsând 2 minute. Apoi, am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și avem o cremă omogenă.
Acum adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.
Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.