Ideea este ca am vazut candva aceasta reteta la bucataras Ligia Bxl, Baghrir- clatite cu 1000 de gauri si mi-am zis ca o sa incerc si eu , mai ales sa numar gaurile...:))) Si uite ca m-am pus pe facut si numarat, dar zau ca nu mi-au iesit decat 999 de gauri, habar nu am unde s-a pierdut una....:)) Musai sa fiu sincera, nu prea m-au dat pe spate clatitele astea, sunt bune, nu zic nu, dar nu sa le mai fac inca odata...pana la urma gusturile nu se discuta....mi-am facut damblaua, am testat reteta asta gaunoasa.....cu origini destul de incerte, unii zic marocane, altii algeriene.....
Intr-un castron se pun ingredientele uscate, se adauga uleiul si laptele caldut si se amesteca cu mixerul, apoi se subtiaza cu apa calduta. Se pune la incins tigaia de clatite, se ia cu polonicul aluat si se toarna in mijlocul tigaii, se lasa sa se imprastie singur aluatul, nu se atinge cu lingura, chiar daca forma nu iese perfect rotunda. Se lasa sa se se formeze multe basicute care se vor sparge formand ''celebrele'' gaurici, 999 la mine, 1000 la marocani sau algerieni,...:)))) Se coc doar pe o parte sa nu se strice gauricile. Se lasa sa se raceasca si apoi se pot aseza una peste alta. Se servesc cu amestecul de unt topit si miere sau cu orice alt sos sau dulceata.