Desert prajitura cu aluat razuit

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Apr 2017 | 5646 vizualizari

 

Am vazut si la Andra si la Oanapl si m-a lovit pofta....m-am inspirat de la Oanapl, doar ca eu am adaptat in functie de ce am avut ca ingrediente si am folosit o tava mai mica, deci am umblat si la cantitati.....este delicioasa, nici macar n-am avut rabdare sa se raceasca, prima bucata am mancat-o fierbinte, ca mie cand imi pica, pai imi pica si musai sa mananc atunci....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 130 g margarina rama
  • 100 gzahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • cca 300 g faina + 2-3 linguri
  • Umplutura
  • cca 130 g nuca macinata
  • cca 200 gem de prune ( nu foarte moale dar nici tare)
  • 70 g zahar pudra
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu aluat razuit:

Aluat:

Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat nelipicios, daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Aluatul l-am impartit in doua bile ( eu l-am cantarit si aveam 610 g aluat, o bila de 350 g si restul bila care se baga in congelator). Bila mai mica o mai framantam cu 1 lingura de faina, o punem intr-o punga si-o bagam la congelator. Eu am folosit o tava de ceramica pe care am tapetat-o cu hartie de copt ( sa o pot scoate mai usor din tava ), dimensiuni 28/18 cm, bila mare de aluat am intins-o in tava si am presarat cca. 30 g nuca macinata.

Umplutura:

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca macinata si gemul si am omogenizat.

Aceasta umplutura am pus-o in tava, peste aluat si nuca si am nivelat, apoi am scos din congelator aluatul si l-am dat pe razatoarea mare, cat sa acopere toata suprafata tavii. Am bagat tava la cuptor, cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cca. 40-45 min, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. In mod normal, se lasa la racit si apoi se portioneaza, n-ai sa vezi la mine asa ceva, am taiat un coltisor, ca lesinam de pofta, prea mirosea frumos....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu suc Fanta