Desert cu capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Mai 2017 | 5100 vizualizari

 

Aveam asa o pofta de tiramisu, de cremsnit si de capsuni si oarecum le-am combinat

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foitaj
  • 1 galbenus de ou
  • 8 piscoturi
  • 2 pliculete cu ness+ 1 lingura de coniac+ 2 linguri apa
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua + 1 albus
  • 200 g zahar
  • 250 g smantana dulce ( este foarte groasa)
  • 50 ml lapte
  • 20 g zahar farin
  • capsuni
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu capsuni:

Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Este gata cand se rumeneste si isi dubleaza volumul. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca., apoi taiem fiecare bucata pe orizontala, trebuie sa ne iasa ca o carte deschisa.

Crema : Intr-un castron de inox, punem ouale si albusul de ou, zaharul si amestecam bine, apoi asezam castronul pe baie de abur si amestecam pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca, eu am pus vasul in chiuveta cu apa rece.

In alt castron, punem smantana dulce, zaharul farin si laptele si apoi mixam pana obtinem o frisca consistenta.

In alt castron, punem mascarponele, adaugam crema de oua si omogenizam, apoi incorporam si frisca. Lasam la rece cca. 20 minute, apoi asamblam desertul.

Asezam pe un platou cele doua bucati de foitaj, dupa ce le-am taiat, intindem pe fiecare in parte crema, asezam piscoturile, inmuiate in amestecul de ness, coniac si apa, intre acestea, asezam felii de capsuni, apoi mai intindem un strat de crema, inchidem ''cartea'', iar deasupra ornam cu crema capsuni si ciocolata topita. Lasam la rece cat ne lasa pofta, apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]