E cu dedicatie prajitura asta, pentru un prieten, am anticipat un pic chestia cu '' Mai.... vreau''....
Blat : Ciocolata am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron, pe baie de aburi, am adaugat untul si am amestecat pana ciocolata s-a topit. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam galbenusurile mixand bine. Separat, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Peste ciocolata cernem faina si praful de copt si le incorporam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt, 26/36 cm, turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.
Dupa ce s-a racit, tapetam tava in care am copt, cu folie alimentara, asezam blatul si siropam cu siropul de la visine. Visinele le taiem in patru. Apoi ne apucam de crema. Mixam 400 ml de frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta, peste care adaugam mascarponele si omogenizam.
Separat, punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron, punem galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi, amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, stoarcem gelatina si o incorporam bine. Acest amestec il omogenizam cu frisca si mascarponele. Apoi adaugam visinile si turnam totul in tava peste blat. Dam tava la frigider pentru cateva ore.
Cat sta la frigider tava, rupem ciocolata, adaugam 300 ml frisca lichida, pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, atentie sa nu dea in fiert, se omogenizeaza, apoi se lasa la rece. Separat, se mixeaza 300 ml frisca lichida pana obtinem o frisca, nu foarte tare. Dupa ce s-a intarit ciocolata cu frisca, o mixam, si incorporam frisca batuta. Cu aceasta crema obtinuta, ornam prajitura.
Dupa ce crema s-a intarit, scoatem prajitura din frigider, scoatem din tava prajitura o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Fiecare prajitura o ornam cu crema de ciocolata cu ajutorul unui posh.