Prajitura de 4 Mai.....vreau

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Mai 2017 | 5842 vizualizari

 

E cu dedicatie prajitura asta, pentru un prieten, am anticipat un pic chestia cu '' Mai.... vreau''....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 8 foi de gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • Crema pentru decor
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 300 ml frisca
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de 4 Mai.....vreau:

Blat : Ciocolata am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron, pe baie de aburi, am adaugat untul si am amestecat pana ciocolata s-a topit. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam galbenusurile mixand bine. Separat, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Peste ciocolata cernem faina si praful de copt si le incorporam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt, 26/36 cm, turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit, tapetam tava in care am copt, cu folie alimentara, asezam blatul si siropam cu siropul de la visine. Visinele le taiem in patru. Apoi ne apucam de crema. Mixam 400 ml de frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta, peste care adaugam mascarponele si omogenizam.

Separat, punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron, punem galbenusurile cu zaharul si laptele  pe baie de aburi, amestecam pana incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, stoarcem gelatina si o incorporam bine. Acest amestec il omogenizam cu frisca si mascarponele. Apoi adaugam visinile si turnam totul in tava peste blat. Dam tava la frigider pentru cateva ore.

Cat sta la frigider tava, rupem ciocolata, adaugam 300 ml frisca lichida, pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, atentie sa nu dea in fiert, se omogenizeaza, apoi se lasa la rece. Separat, se mixeaza 300 ml frisca lichida pana obtinem o frisca, nu foarte tare. Dupa ce s-a intarit ciocolata cu frisca, o mixam, si incorporam frisca batuta. Cu aceasta crema obtinuta, ornam prajitura.

Dupa ce crema s-a intarit, scoatem prajitura din frigider, scoatem din tava prajitura o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Fiecare prajitura o ornam cu crema de ciocolata cu ajutorul unui posh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de 4 Mai.....vreau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Catalina L 1

08.05.2017, 21:06

excelenta , si eu ...vreau

oanapl 1

08.05.2017, 22:59

Si eu as mai vrea o feliuta ca arata prea bine!

kytz 1

08.05.2017, 23:14

Ce prăjitură bună!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macarons