Mi-am zis eu ca nu e ceva rau daca le fac cunostiinta, soc si salcam, ca poate se contopesc si dau ceva aromat, pai zau daca am zis rau......
Culegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam alternativ flori d esoc si flori de salcam, adaugam lamaile taiate felii, sarea de lamaie si zaharul, apoi apa si amestecam bine, acoperim cu un capac si de 3-4 ori pe zi amestecam ca sa se topeasca zaharul, procedam asa 4 zile, dupa 4 zile stoarcem bine lamaile, cu ajutorul unui tifon, strecuram siropul format si apoi strangem tifonul bine si stoarcem tot sirpul din flori. Cu o palnie turnam siropul in sticle, se serveste cu apa minerala si gheata cand este canicula aia mai mare. Depozitam sticlele intr-un loc racoros, beci camara sau frigider.