Este sezonul ei.....doar ca ploaia de azi nu m-a lasat sa ma duc sa culeg, asa ca am umblat la ultima rezerva pe care o aveam in congelator.....
Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa peste care am pus zmeura scursa bine si am omogenizat.
Blat. Am folosit o forma de ceramica cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi am incorporat faina si nuca macinata cu miscari lente de jos sin sus. Am turnat compozitia in forma si am dat la cuptorul preincalzit la foc mic, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit bine.
Sirop : Zeama scursa de la zmeura amestecata cu siropul de zmeura, am luat 2 linguri si am siropat putin blatul pe care l-am intepat din loc in loc cu un bat de frigaruie. Restul de sirop l-am amestecat cu un pliculet de top gel si l-am pus la fiert, nu inainte de a aseza crema peste blat. Dupa ce am fiert amestecul si a inceput sa se ingroase, tragem de pe foc si lasam 2-3 min sa se tempereze, apoi turnam peste prajitura, se incheaga destul de repede. Apoi se da la rece prajitura.