M-am inspirat de la bucataras Gaby, a vazut Vali reteta la ea si a zis ca vrea prajitura aia, ca lui ii plac acriturile...:))))) am modificat un pic cantitatile pentru ca tava mea a fost mai mare ....am ales sa nu fac un singur blat si apoi sa-l tai, am facut separat 3 blaturi...
Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu apa si uleiul, apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus. Faina o cernem si o incorporam tot cu miscari lente, apoi turnam compozitia in tava si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat subtire se coace foarte repede, atentie, ca eu pe una am bronzat-o nitel. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca, apoi il desprindem de pe hartia de copt. Procedam la fel si pentru blatul doi si trei.
Crema. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem amidonul, zaharul si incepem sa diluam cu lapte, amestecam bine sa nu facem cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca, daca nu avem rabdare, punem cratita-n chiuveta cu apa rece si amestecam pana se raceste, nu de tot, sa fie calduta. Apoi adaugam zeama de lamaie. Separat mixam untul la temperatura camerei si apoi, luam putin cate putin din crema fiarta si o incorporam in unt, procedam asa pana omogenizam crema fiarta cu untul.
Frisca: Intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul si mixam pana obtinem o frisca spumoasa, apoi picuram putin colorant verde.
In tava in care am copt blaturile, asezam folie alimentara, punem prima foaie, jumatate din crema o intindem bine, adaugam foaia a doua, restul de crema si ultima foaie. Pe ultima foaie, intindem frisca batuta, cu ajutorul unei furculite, trasam niste dungi pe suprafata prajiturii. Se da la frigider si se taie a doua zi, asta daca ai rabdare....