Desert prajitura cu lamaie

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Apr 2017 | 6451 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Gaby, a vazut Vali reteta la ea si a zis ca vrea prajitura aia, ca lui ii plac acriturile...:))))) am modificat un pic cantitatile pentru ca tava mea a fost mai mare ....am ales sa nu fac un singur blat si apoi sa-l tai, am facut separat 3 blaturi...

 

INGREDIENTE

  • Blat 3 bucati ( cantitatile pentru unul singur repetate de 3 ori)
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 si 1/2 lingura ulei
  • 1 si 1/2 lingura apa
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 8 linguri zahar
  • zeama de la 2 lamai ( mergea mai acrisoara)
  • Pentru partea de sus
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • colorant verde
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lamaie:

Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu apa si uleiul, apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus. Faina o cernem si o incorporam tot cu miscari lente, apoi turnam compozitia in tava si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat subtire se coace foarte repede, atentie, ca eu pe una am bronzat-o nitel. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca, apoi il desprindem de pe hartia de copt. Procedam la fel si pentru blatul doi si trei.

 Crema. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem amidonul, zaharul si incepem sa diluam cu lapte, amestecam bine sa nu facem cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca, daca nu avem rabdare, punem cratita-n chiuveta cu apa rece si amestecam pana se raceste, nu de tot, sa fie calduta. Apoi adaugam zeama de lamaie. Separat mixam untul la temperatura camerei si apoi, luam putin cate putin din crema fiarta si o incorporam in unt, procedam asa pana omogenizam crema fiarta cu untul. 

Frisca: Intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul si mixam pana obtinem o frisca spumoasa, apoi picuram putin colorant verde.

In tava in care am copt blaturile, asezam folie alimentara, punem prima foaie, jumatate din crema o intindem bine, adaugam foaia a doua, restul de crema si ultima foaie. Pe ultima foaie, intindem frisca batuta, cu ajutorul unei furculite, trasam niste dungi pe suprafata prajiturii. Se da la frigider si se taie a doua zi, asta daca ai rabdare....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe de padure