Desert zambareti glazurati

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Iun 2017 | 2144 vizualizari

 

Imi place sa ma joc, e o stare de bine, asa ca m-am jucat cu zambaretii, i-am glazurat si le-am pus ochisori de ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • Aluat biscuiti:
  • 4 oua
  • 1 cana cu zahar ( 250 g)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura de amoniac ( 2 pliculete)
  • faina cat cuprinde
  • Glazura
  • 100 g albus de ou
  • 300 g zahar farin
  • colorant rosu
  • Decor
  • pepite de ciocolata
  • sweet decor drajeuri colorate
Portii: 90
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert zambareti glazurati:

Biscuiti: Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul, pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet, coaja de lamaie si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi. A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam cat intindem o foaie. Framantam pana obtinem o coca tare care nu se lipeste si se intinde bine. Se intinde o foaie nici subtire, nici prea groasa, potrivita.

Cu ajutorul formei, se decupeaza zambaretii, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca. 10-15 min, depinde si de cuptorul fiecaruia. La inceput sunt crocante, mie asa imi plac, dar a doua zi se topesc in gura.

Glazura : Albusurile cu un praf de sare, le mixam bine, apoi adaugam zaharul farin si colorantul si omogenizam bine.

Decorare : Dupa ce s-au racit zambaretii, cu ajutorul unei spatule, glazuram suprafata zambaretilor, aplicam pepite de ciocolata in dreptul ochilor si drajeuri colorate drept par. Lasam sa se usuce bine, apoi le asezam in cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert zambareti glazurati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci