A venit randul sa fac ordine in toate notitele, biletelele si decupajele din revista, asa ca am creat un Jurnal de Bucatarie Panacris;) Va voi prezenta primul preparat din acest jurnal! Reteta a fost preluata dintr-un pliant Kaufland;)
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru glazură:
Albusurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Se adaugă semințele de mac, nuca macinata si făina ametecându-se uțor, de jos în sus până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă taptetată cu unt și puțină făină sau cu foaie de pergament, se răstorarnă compoziția obținută, și se coace la foc mic, cca. 20 de minute în cuptorul preîncins.
Între timp se mixează la Bain-marie, gălbenușurile cu zahărul, făina, laptele și zahărul vanilinat, amestecându-se continuu până ce se îngroașe crema. După ce s-a răcit, se încoporează crema lingură cu lingură, în untul frecat spumă.
Blatul se taie in doua foi orizontale daca ati copt intr-o tava mai mica, sau in două bucati dacă ați folosit o tava mai mare(În cazul meu) și nu a crescut destul de înaltă prăjitura. Se unge prima foaie cu cremă, apoi se trec pișcoturile rapid prin cafea, pe amble părți și se așează peste cremă. Se acoperă cu restul de cremă și se suprapune al doilea blat presîndu-se ușor.
Pentru glazură se fierbe apa, zahărul si cacaua (în vasul special ptr glazura de la Decorix!), până se lichefiează apoi se ia de pe foc și se adaugă untul, amestecându-se continuu până se inglobeaza. Glazura se toarnă fierbinte peste prăjitură, apoi se dă la rece până a doua zi.
1
Opțional se pot presăra peste prăjitură semințe de mac și nuca!