Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am...
Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta...
Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt.
Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat cutia de branza cu smantana, am...
Am cumparat o bucata de piept de porc cu sorici si 3 costite mici, ca sa rod si eu ceva...,am taiat partea cu coaste, am sectionat bucata de piept de porc, in asa fel incat sa pot sa formez niste rulouri. Am sarat si condimentat fiecare bucata in parte, apoi am uns-o cu sos de rosii cu busuioc si...
Blat : Am folosit o forma cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am topit untul si l-am lasat putin sa se raceasca, cat timp am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi am adaugat untul topit si am continuat sa...
Aluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si incepem sa framantam, adaugand restul de apa calduta. Framantam bine, apoi lasam sa se odihneasca cat...
Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa peste care am pus zmeura scursa bine si am omogenizat.
Blat. Am folosit o forma de ceramica...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata si visinile taiate mai marunt. Am amestecat totul sa se omogenizeze. Intr-un castron de inox am pus...
Mai intai, mergem si ''pescuim'' pastravul din bazinul de la piata, apoi il curatam crestandu-l pe burta, il spalam bine si-l stergem cu un servetel, apoi ii presaram sare si piper.
Apoi ne apucam de frigarui, spalam legumele, le taiem bucatele potrivite, ciupercile le lasam intregi pentru ca...
Crema : Intr-un castron de inox punem ciocolata, frisca lichida si smantana si asezam pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa fiarba, se da vasul la rece cca. 2 ore, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa.
Blat. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Mixam...
Biscuiti: Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul, pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet, coaja de lamaie si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi. A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam...
Mai intai, pregatim crema.
Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se ingroasa, apoi asezam castronul in chiuveta ca apa rece, adaugam si untul, omogenizam...
Crema : Am pregatit mai intai crema, pentru ca necesita un timp mai indelungat sa stea la frigider.
Intr-un castron de inox, am pus ciocolata, smantana dulce si frisca lichida, apoi am pus castronul pe baie de aburi si am amestecat bine pana ce ciocolata s-a topit, nu trebuie sa dea in clocot....
Culegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam alternativ flori d esoc si flori de salcam, adaugam lamaile taiate felii, sarea de lamaie si zaharul,...
Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Faina am amestecat-o cu amoniacul si am incorporat-o in margarina....
Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Este gata cand se rumeneste si isi dubleaza volumul. Scoatem din cuptor si lasam sa...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt.
Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca macinata...
Intr-un castron incapator, macinam biscuitii si nuca.
Separat, intr-o craticioara, punem zaharul, cacaua si apa, amestecam bine, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele, punem pe foc sa dea in clocot, apoi turnam peste biscuitii cu nuca, adaugam si coniacul si framantam bine pana obtinem o...
Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un pic de sare si i-am lasat sa se caleasca pana scade toata zeama lasata.Transferam buretii intr-un...
Intr-o oala, punem apa la fiert ( se fierb in apa multa), adaugam putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam pennele si le lasam sa fiarba 9 min.
Separat, taiem ceafa cubulete mici, adaugam sare si piper, punem tigaia wok pe foc, adaugam cca. 50 ml ulei si lasam sa se incinga, adaugam...
Blat : Ciocolata am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron, pe baie de aburi, am adaugat untul si am amestecat pana ciocolata s-a topit. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam galbenusurile mixand bine. Separat, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana...
Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la rece in frigider.
Am tapetat o tava 24/36 cm, cu hartie de copt, am asezat visinele dupa ce le-am...
Galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, pana am obtinut o crema spumoasa, am adaugat 2 -3 lingurite de coniac, am omogenizat, apoi am incorporat mascarponele, iar la final, smantana dulce. Am mixat totul bine pana am obtinut o crema spumoasa. Apoi m-am apucat...
Mai intai, am asezat bucata de miel intr-un castron, am presarat sare si condimentele, apoi am turnat vinul peste, am presarat leurda si am acoperit cu un servet, am lasat pana a doua zi, cand am pregatit mielul la cuptor.
Intr-o tava incapatoare, am asezat hartie de copt, am asezat bucata de...
Mai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute, pe toate partile, cat sa-si schimbe culoarea, apoi am condimentat-o cu condimente Kotany, la fel am...
Foi : Am folosit o tava cu dimensiuni de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt, am copt 3 foi din compozitia urmatoare. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea tare. In albusuri, am incorporat cu miscari lente,...
Blat : L-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o forma de tort detasabila de 18 cm diametru. Albusurile cu un praf de sare, se mixeaza bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor, apoi faina, nuca...
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Apoi, le amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Piscoturile le inmuiem in siropul de la visine, doar le scufundam cateva secunde.
Intr-un castron de sticla, asezam bucatele de piscoturi, din loc in loc visine, punem...
Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier.
Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile. Separat, pregatim foile pe blatul de lucru, ca trebuie sa ne miscam foarte repede. Punem intr-o...
Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu apa si uleiul, apoi le-am incorporat in albusuri cu...
Desert prajitura DeLatte Mint
Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca macinata si faina, am...
Desert prajitura Petra
Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta...
Desert prajitura cu branza si caise
Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat cutia de branza cu smantana, am...
Rulouri din piept de porc la slow cooker Crock-Pot
Am cumparat o bucata de piept de porc cu sorici si 3 costite mici, ca sa rod si eu ceva...,am taiat partea cu coaste, am sectionat bucata de piept de porc, in asa fel incat sa pot sa formez niste rulouri. Am sarat si condimentat fiecare bucata in parte, apoi am uns-o cu sos de rosii cu busuioc si...
Desert tort - cu ocazia fara ocazie
Blat : Am folosit o forma cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am topit untul si l-am lasat putin sa se raceasca, cat timp am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi am adaugat untul topit si am continuat sa...
Aperitiv placinta cu 3 feluri de branza
Aluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si incepem sa framantam, adaugand restul de apa calduta. Framantam bine, apoi lasam sa se odihneasca cat...
Desert prajitura delicioasa zmeura
Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa peste care am pus zmeura scursa bine si am omogenizat. Blat. Am folosit o forma de ceramica...
Desert prajitura muzicala
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata si visinile taiate mai marunt. Am amestecat totul sa se omogenizeze. Intr-un castron de inox am pus...
Pastrav cu frigarui de legume
Mai intai, mergem si ''pescuim'' pastravul din bazinul de la piata, apoi il curatam crestandu-l pe burta, il spalam bine si-l stergem cu un servetel, apoi ii presaram sare si piper. Apoi ne apucam de frigarui, spalam legumele, le taiem bucatele potrivite, ciupercile le lasam intregi pentru ca...
Desert tort Tamara
Crema : Intr-un castron de inox punem ciocolata, frisca lichida si smantana si asezam pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa fiarba, se da vasul la rece cca. 2 ore, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa. Blat. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Mixam...
Desert zambareti glazurati
Biscuiti: Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul, pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet, coaja de lamaie si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi. A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam...
Desert la cupa cu capsuni
Mai intai, pregatim crema. Intr-un castron de inox, punem cele 3 oua, zaharul si amidonul si cu un tel omogenizam bine, apoi diluam cu laptele si asezam castronul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se ingroasa, apoi asezam castronul in chiuveta ca apa rece, adaugam si untul, omogenizam...
Desert prajitura 5 Dame
Crema : Am pregatit mai intai crema, pentru ca necesita un timp mai indelungat sa stea la frigider. Intr-un castron de inox, am pus ciocolata, smantana dulce si frisca lichida, apoi am pus castronul pe baie de aburi si am amestecat bine pana ce ciocolata s-a topit, nu trebuie sa dea in clocot....
Sirop de soc si salcam
Culegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam alternativ flori d esoc si flori de salcam, adaugam lamaile taiate felii, sarea de lamaie si zaharul,...
Desert prajitura Madalina
Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Faina am amestecat-o cu amoniacul si am incorporat-o in margarina....
Desert cu capsuni
Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Este gata cand se rumeneste si isi dubleaza volumul. Scoatem din cuptor si lasam sa...
Desert prajitura Furnicuta
Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca macinata...
Desert bilute turmentate
Intr-un castron incapator, macinam biscuitii si nuca. Separat, intr-o craticioara, punem zaharul, cacaua si apa, amestecam bine, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele, punem pe foc sa dea in clocot, apoi turnam peste biscuitii cu nuca, adaugam si coniacul si framantam bine pana obtinem o...
Aperitiv placinta Picnicoasa
Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un pic de sare si i-am lasat sa se caleasca pana scade toata zeama lasata.Transferam buretii intr-un...
Pennette rigate cu ceafa de porc si sos de rosii cu busuioc
Intr-o oala, punem apa la fiert ( se fierb in apa multa), adaugam putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam pennele si le lasam sa fiarba 9 min. Separat, taiem ceafa cubulete mici, adaugam sare si piper, punem tigaia wok pe foc, adaugam cca. 50 ml ulei si lasam sa se incinga, adaugam...
Prajitura de 4 Mai.....vreau
Blat : Ciocolata am rupt-o bucatele si am pus-o intr-un castron, pe baie de aburi, am adaugat untul si am amestecat pana ciocolata s-a topit. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam galbenusurile mixand bine. Separat, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana...
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la rece in frigider. Am tapetat o tava 24/36 cm, cu hartie de copt, am asezat visinele dupa ce le-am...
Desert la cupa
Galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, pana am obtinut o crema spumoasa, am adaugat 2 -3 lingurite de coniac, am omogenizat, apoi am incorporat mascarponele, iar la final, smantana dulce. Am mixat totul bine pana am obtinut o crema spumoasa. Apoi m-am apucat...
Miel la cuptor cu usturoi si ciuperci brune
Mai intai, am asezat bucata de miel intr-un castron, am presarat sare si condimentele, apoi am turnat vinul peste, am presarat leurda si am acoperit cu un servet, am lasat pana a doua zi, cand am pregatit mielul la cuptor. Intr-o tava incapatoare, am asezat hartie de copt, am asezat bucata de...
Ceafa de porc impanata cu piept de porc, la cuptor
Mai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute, pe toate partile, cat sa-si schimbe culoarea, apoi am condimentat-o cu condimente Kotany, la fel am...
Desert prajitura Hortansa
Foi : Am folosit o tava cu dimensiuni de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt, am copt 3 foi din compozitia urmatoare. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea tare. In albusuri, am incorporat cu miscari lente,...
Desert tort cu banane si lapte condensat
Blat : L-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o forma de tort detasabila de 18 cm diametru. Albusurile cu un praf de sare, se mixeaza bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor, apoi faina, nuca...
Desert rapid
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pe baie de aburi, pana se ingroasa. Apoi, le amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Piscoturile le inmuiem in siropul de la visine, doar le scufundam cateva secunde. Intr-un castron de sticla, asezam bucatele de piscoturi, din loc in loc visine, punem...
Desert napolitane bengoase
Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier. Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile. Separat, pregatim foile pe blatul de lucru, ca trebuie sa ne miscam foarte repede. Punem intr-o...
Desert prajitura cu lamaie
Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu apa si uleiul, apoi le-am incorporat in albusuri cu...