Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Sandvis cu cascaval si salam uscat

In Sandvisuri la 21 Oct 2012

O felie de paine se prajeste usor la prajitor si unge cu unt si deasupra se adauga o felie de cascaval si salam uscat.Se orneaza cu ardei rosu si masline.

Sandvis cu cascaval si rosie

In Sandvisuri la 21 Oct 2012

O felie de paine se unge cu unt si deasupra se pune o felie de cascaval si o felie de rosie.Se orneaza cu ardei rosu.

Sandvis cu cascaval

In Sandvisuri la 21 Oct 2012

Se unge felia de paine cu unt.Deasupra se pune o felie de cascaval si se orneaza dupa dorinta.

Dulceata de sfecla rosie

In Dulceata / Gem la 18 Oct 2012

Intr-o cartita de 4 litri se face un sirop din apa si zahar. Siropul trebuie sa fie putin legat. Cat fierbe siropul, se curata sfecla de coaja, se spala si se taie cubulete. Cand siropul este legat se pun cubuletele de sfecla si se fierbe pana cand luand sirop cu o lingurita si punand pe...

Pulpa de curcan la tava

In Curcan la 23 Sep 2012

Pulpa de curcan se spala si se aseaza intr-o tava putin mai mare decat ea. Toate condimentele folosite(oregano,busuioc,scortisoara,sarea si piperul ) se amesteca impreuna cu sucul de rosii,uleiul,,vinul si apa si se toarna peste carne. Se baga in cuptorul incins in prealabil si se tine pana...

Chifle pufoase cu iaurt

In Piine la 22 Sep 2012

Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra). Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie se mai adauga din faina oprita. Se acopera cu...

Varza calita cu cap de piept

In Porc la 1 Sep 2012

Intr-o cratita am pus varza tocata si am amestecat-o cu slanina afumata taiata bucatele mici,sucul de rosii,mararul,foile de dafin si piperul. Deasupra am asezat bucatile de cap de piept si am bagat la cuptor. Am lasat pana s-a rumenit carnea si s-a fiert varza. Se consuma calda cu mamaliguta...

Rulouri de legume cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2012

Vanata se taie pe lungime in felii subtiri si se pun in apa su sare pentru 20 min. Dovlecelul taiat felii subtiri pe lungime,se sareaza si se lasa 10 min.Dupa 10 min.se scurg de zeama lasata,se tamponeaza usor cu hartie prosop si se pun la gratinat in tigaia dry cooker.La fel se procedeaza si...

Mancare turceasca

In Mancaruri de legume la 26 Aug 2012

Vanata se spala, se taie cubulete si se pune intr-un castron cu apa si sare timp de 30 min. Dupa 30 min. se scot,se scurg si se calesc pana devin aurii.Se scot pe un prosop sa se scurga de grasime.Dupa ce s-au scurs se pun intr-un vas de yena sau castron. 1 ardei gras taiat julien se caleste...

Picatura de roua

In Prajituri la 23 Aug 2012

O tava 40/40 cm se unge cu unt. Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava. Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor pentru 30 minute. Cat merele stau la cuptor, se prepara crema. Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar. Praful de...

Spaghette cu piept de pui

In Spaghete la 20 Aug 2012

Pentru inceput am saplat carnea,am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in apa cu sare. Usturoiul taiat  sau usor zdrobit l-am calit putin intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline.Am adaugat ceapa tocata si le-am calit pana s-au inmuiat.Peste ele am turnat sucul de rosii si carnea...

Salata de vinete cu dovlecei si ardei copt

In Mancaruri de post la 29 Iul 2012

Vinetele se coc si se curata. Dovlecelul se taie in cuburi si se fierbe. Ardeiul se coace si apoi se curata. Ceapa tocata marunt. Patrunjelul spalat si tocat. Toate acestea se pun in blender, cu ulei, si se amesteca bine.

Rasol alb de manzat pe pat de dovlecei

In Vita la 29 Iul 2012

    Am feliat rasolul in 4 bucati. L-am pus rasolul in lapte pentru 30min. Intre timp am taiat dovlecelul cuburi. Am pregatit o marinada din:ulei de masline, sare , piper, rozmarin si 3 catei de usturoi zdrobiti. Rasolul alb l-am scos din lapte si l-am pus in marinada...

Inghetata de cacao cu stafide

In Dulciuri la 29 Iul 2012

Zaharul, cacaua si ouale se pun pe foc potrivit intr-o cratita cu fundul gros. In timp ce fierbe se amesteca bine pentru a nu se prinde de cratita. Crema se tine pe foc pana se ingroasa putin( daca treci lingura prin ea sa ramana o linie).Se lasa crema la racit. Inainte de a pune crema pe...

Rulouri de vinete cu cascaval

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2012

Vanata se taie in felii subtiri-pe lungime-si se lasa putin sa piarda apa. Intre timp se amesteca ulei cu sucul de rosii ca sa ungi feliile de vinete cu aceasta. Prajesti un picut feliile de vinete,le tavalesti prin sucul de rosii, razi cascaval din belsug deasupra si le rulezi. Inainte de a le...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 1 Mai 2012

  Blatul Albusurile se bat impreuna cu zaharul pana stau pe teluri, Galbenusurile se adauga pe rand, batandu-se in continuare. Cand galbenusurile sunt incorporate se scoate mixerul si se adauga :faina, nesul si praful de copt amestecand usor cu o lingura. Se pregateste o cratita...

Cartofi la cuptor cu leurda

In Mancaruri de post la 11 Apr 2012

Cartofii se curata, se spala si se feliaza in bucati mai mari. Se pun intr-o tava,se condimenteaza,se pune uleiul si 200 ml. apa. Tava se acopera cu staniol si se dau la cuptor. Dupa 30min. se scoate folia si se mai lasa putin pentru a se rumeni. Cand sunt rumeniti se lasa sa se...

Prajitura cu foi cu miere si crema de lamaie

In Prajituri la 7 Apr 2012

Foile: untul,zaharul, oul,mierea,si laptele se pun pe foc pana dau un clocot. Apoi se ia de pe foc si cand compozitia este calduta se adauga amoniacul stins cu zeama de la o jumatate de lamaie. Faina se adauga cate putin si se incepe framantatul. Aluatul se imparte in patru parti. Fiecare parte...

Sandwichuri mici pentru mofturici

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2012

Cascavalul se rade si se pune pe paine Mozzarella se taie cat felia de chifla. Rosia se taie bucati. firele de ceapa taiate pe lung.

Salata cu" Mozzarella de la Delaco"

In Salate la 1 Apr 2012

Salata se spala, se rupa in bucati mari sau mici dupa preferinta. La fel procedam si cu rucola. Ceapa se spala, se curata si se taie. Rosia se spala si se taie felii. Patrunjelul se spala si se toaca, au l-am tocat mai mare. Toate ingredientele se pun intr-un castron,apoi se...

Reteta de musaca de cartofi cu carne de pui, cu cartofi taiati rondele

In Pui la 28 Mar 2012

Preparare Reteta de musaca de cartofi cu carne de pui, cu cartofi taiati rondele Cartofii se spala si se pun la fiert.Cand s-au fiert ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Ceapa se caleste 3-4 min. intr-o tigaie in care a fost pus ulei. Peste ceapa se adauga carnea tocata si se mai tine...

Rata pe varza

In Rata la 22 Mar 2012

Rata a fost curatata si spalata. Varza taiata fideluta am amestecat-o cu mararul tocat, cimbru, piperul, sucul de rosii si foile de dafin. Un sfert din cantitatea de varza am pus-o in vas, peste ea am pus rata pe care am acoperit-o cu varza care a ramas. Am pus apa, am acoperit vasul si...

Prajitura cu bezea

In Prajituri la 22 Mar 2012

Blatul: Inainte de a ne apuca de batut albusurile , amestecam intr-un castron faina , nesul si praful de copt. 7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar( se bat pana stau pe teluri) Se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul si ingredientele uscate, incorporandu-le usor cu lingura....

Coaste de porc cu rozmarin

In Porc la 17 Mar 2012

Coastele se spala, se sterg cu prosop absorbant si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei cu rozmarin, se sareaza si pipereaza ,se pune foaia de dafin, vinul si se dau la cuptor pana se rumenesc.  Cand sunt rumenite se scoate tava din cuptor si se intorc , pentru a se rumeni pe ambele...

Prajitura Revani

In Prajituri la 16 Mar 2012

Amestecam grisul cu faina si praful de copt. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt. La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma....

Macrou in sos picant

In Peste la 14 Mar 2012

Pestele se eviscereaza si se spala bine. Se sareaza si se aseaza intr-o tava. Se stropeste cu ulei si se da la cuptor. Intre timp se pun intr-un ibric foi de dafin, piper, sare, usturoiul tocat marunt, tarhonul si apa.  Dupa ce da cateva clocote se strecoara ,se adauga vinul si sucul...

Paine de casa usor picanta

In Piine la 14 Mar 2012

Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida. Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina. Faina se adauga cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Se framanta un aluat nu foarte tare. Aluatul se lasa la...

Prajitura Tosca

In Prajituri la 19 Feb 2012

Pregatim o tava 30/40cm. tapetata cu hartie de copt. Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana stau pe teluri. Uleiul se adauga cate putin mestecand usor de jos in sus. Se pune apoi cacao si faina amestecandu-se bine sa nu ramana cacao neincorporata. Toata compozitia se toarna in tava...

File de somon cu rozmarin

In Somon la 18 Feb 2012

Se spala pestele si se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline. Pestele se sareaza, condimenteaza cu piper ,zeama de lamaie si ulei de rozmarin. Deasupra se toarna vinul alb si se da la cuptor. Se tine in cuptor pana se rumeneste usor. Eu l-am servit cu garnitura de salata orientala...

Placinta cu branza dulce

In Prajituri la 24 Ian 2012

 Intai am pregatit branza:se amesteca branza cu zahar(eu am pus 3 linguri)si zahar vanilat.  Se pregateste o tava (30/40)si se tapeteaza cu hartie de copt.  Pachetul de foi se desface si se unge prima foaie cu ulei.   Foaia se pune in tava si se increteste, nu se...

Afisate 481 - 510 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat

ieri la 10:10

Paine de casa - Cea mai simpla reteta

pe 18.09 la 18:14

Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă

pe 18.09 la 10:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]