Reteta de musaca de cartofi cu carne de pui, cu cartofi taiati rondele e preferata mea desi nu pot zice ca nu imi place si varianta cu cartofii pasati. Fac foarte des retete de musaca, folosind, dupa caz, carne de pui, porc sau amestec.
Ingrediente Reteta de musaca de cartofi cu carne de pui, cu cartofi taiati rondele
Preparare Reteta de musaca de cartofi cu carne de pui, cu cartofi taiati rondele
Cartofii se spala si se pun la fiert.Cand s-au fiert ii curatam de coaja si-i taiem rondele.
Ceapa se caleste 3-4 min. intr-o tigaie in care a fost pus ulei. Peste ceapa se adauga carnea tocata si se mai tine pe foc pana se albeste putin carnea. Se ia de pe foc ,se lasa putin sa se raceasca si se adauga 2 oua,patrunjelul tocat, sare si piper si 50 ml. suc de rosii.
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam un strat de cartofi, carnea ,apoi cartofi.
Oul care mi-a ramas l-am batut cu putina sare , l-am amestecat cu 1 lingura de smantana si putin suc de rosii si l-am turnat peste cartofi.Peste toate acestea am ras cascaval.Vasul se da la cuptorul incalzit si se tine pana se auresc frumos cartofii.
O portie de Musaca de carne cu dovlecei si vinete e la fel de buna si bine primita de toata familia, la fel cum nici din varianta de Musaca de cartofi cu varza si carne nu ramane nimic niciodata!
Cand avem pui de tara, cel mai des alegem sa pregatim cu el Musaca cu carne de pui si piure de cartofi