Macrou in sos picant

de Bunica in Peste, 14 Mar 2012 | 5618 vizualizari

 

Astazi m-am tinut de picanterii. Am gasit reteta intr-o carte pe care am cumparat-o acum vreo 35 de ani. Am imbunatatit-o putin dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati macrou
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • o lingurita piper mozaic
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 100ml. vin alb
  • 2 linguri suc de rosii
  • 200 ml. apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos picant:

Pestele se eviscereaza si se spala bine.

Se sareaza si se aseaza intr-o tava. Se stropeste cu ulei si se da la cuptor.

Intre timp se pun intr-un ibric foi de dafin, piper, sare, usturoiul tocat marunt, tarhonul si apa.  Dupa ce da cateva clocote se strecoara ,se adauga vinul si sucul de rosii si se toarna peste peste.  Din cand in cand se tropeste pestele cu sos pentru a intra aroma in el.

Cand s-a rumenit este gata. 

Se serveste cu garnitura de orez, cartofi, ciuperci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de macrou