Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 26 Mar 2014

Ceapa se curata se spala ,se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga ciupercile saplate,curatate si tocate. Se calesc impreuna timp de 10 minute,apoi se adauga pasta de tomate. Dupa ce fierb impereuna inca 10 minute ,adaugam Baza Mirodenia, adaugam...

Paste cu sos de fenicul

In Paste la 24 Mar 2014

Ceapa si feniculul se taie julien si se pun la inabusit in ulei. Cand au devenit sticloase se adauga vinul si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote(pana se evapora vinul si sosul se ingroase) Se asezoneaza cu sare,piper si busuioc sau cimbru. Pastele se pun la fiert in apa cu...

Portofele cu bacon si cascaval "Delaco"

In Piine la 23 Mar 2014

Intr-un vas de framantat se pune faina,faci putin loc si pui drojdia zaharul,sarea,uleiul si apa calda. Se obtine un aluat elastic. Lasi la dospit circa o ora. Rupi bucati din aluat ,framanti putin si intinzi cu sucitorul. Pe o parte a aluatului pui o bucata bacon si o bucata de...

Prajitura cu mere (de post)

In Prajituri la 21 Mar 2014

Intr-un vas de framantat pune faina. In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat. Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini. Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi...

Inele de calamar cu gnocchi si sos de iaurt

In Fructe de mare la 17 Mar 2014

Inelele de calamar decongelate se prajesc in ulei. Gnocchi se pun la fiert in apa cu sare. Cat se fierb ,se pregateste sosul de iauurt. Usturoiul se curata,se piseaza cu sare dupa gust si se amesteca impreuna cu iaurtul si mararul tocat marunt. Dupa ce calamarul este prajit si...

Cannelloni cu carne de pui

In Cannelloni la 15 Mar 2014

Prazul tocat marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline. Peste el, se pune la calit carnea tocata. Caleste pana carnea se albeste. Asezoneaza cu sare,piper,praf de ghimbir ai lasa la racit. Dupa ce compozitia de carne s-a racit umpli rulourile de cannelloni. Sosul : Untul...

Fructe de mare cu paste de orez

In Fructe de mare la 5 Mar 2014

Pastele se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-7 minute dupa ce dau  in clocot. Punem pastele in strecuratoare si le lasam la scurs. Uleiul se pune la incins.In tigaia cu ulei se pune la calit usturoiul tocat marunt si patrunjelul spalat si tocat marunt. Dupa 5 minute se...

Orez cu praz si masline

In Mancaruri de post la 3 Mar 2014

Prazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins. Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz. Orezul spalat,scurs se adauga peste praz si morcov calind cateva minute. Dupa 5 minute peste orez se pun 200 ml. apa calda si se...

Somon marinat cu legume sote

In Somon la 28 Feb 2014

Otetul balsamic,condimentele pentru peste,busuiocul,menta,piperul si vinul se amesteca. Pestele spalat se pune intr-un si se toarna peste el marinata. Lasa la frigider o ora ,pentru a se intrepatrunde aromele. Dupa o ora pestele se pune la prajit in tigaia dry cooker cate 3-4 minute pe...

Biban cu gnocchi

In Peste la 26 Feb 2014

Pastele se curata,eviscereaza, spala ,usuca cu servetele absorbant. Se taie in doua pe lungime. Tigaia dry cooker se pune la incins. Punem pestele in tigaie ei-l lasam cate4-5 minute pe fiecare parte. Gnochii se pun la fiert in apa cu sare timp de 2 minute. Se  scot intr-o...

Salata de cartofi cu ton

In Salate la 22 Feb 2014

Cartofii se curata ,spala ,taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Castravetii se taie in cuburi mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se taie julien ,sareaza ,se pune intr-un castron turnand 2 linguri otet peste ea. Cand cartofii s-au fiert ii scurgem,amestecam...

Chec cu stafide si merisoare

In Prajituri la 22 Feb 2014

Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri. Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura. Scoatem telurile si folosim o spatule. Adaugam uleiul...

Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci

In Pui la 16 Feb 2014

Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele. Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit  cu o lingura de ulei. Cand ceapa este translucida se toarna marinata...

Ghiveci cu ardei copt

In Mancaruri de post la 14 Feb 2014

Ceapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei. Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa. Cand cartoful este aproape fiert adaugam vanata si dovlecelul taiat rondele. Lasam sa fiarba 10 minute ,apoi adaugam ardeiul copt taiat...

Cotlet de manzat in sos de vin

In Vita la 10 Feb 2014

Cotletul spalat, sters, se pune la marinat intr-un vas si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Se scoate din marinata, unge cu uleiul de masline,se pune intr-un vas ceramic ,toarna marinata peste el si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru o ora. In caz ca scade lichidul se...

Tort cu aroma de trandafir

In Torturi la 9 Feb 2014

Pentru inceput caramelizam 3 linguri de zahar in cratita pe care o vom folosi. Zaharul il caramelizam la foc mic pentru a evita arderea.Sfat!Nu plecati de langa aragaz!!! Cu zaharul caramelizat tapetam peretii si fundul cratitei.Lasam la racit. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de...

Salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2014

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert. Cartofii se curata,taie cubulete si se pun la fiert. Castravetii se spala si se toaca marunt. Cat timp fierb cartofii si carnea facem maioneza . Oul se fierbe tare (7 minute de cand l-ai pus la fiert). Intr-un vas de mixer se pune...

Piept de pui cu piure de cartofi

In Pui la 6 Feb 2014

Cartoful se curata,spala,taie in 8 si se pune la fiert. Este fiert cand intra furculita in el. Cand este fiert se paseaza si se amesteca impreuna cu untul si laptele. Carnea se pune la fript in Dry cooker cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cand este fripta se sacote din tigaie ,se...

Macrou pe pat de ceapa

In Peste la 1 Feb 2014

Pestele se spala,eviscereaza ,taie capetele si cozile si speli bine interiorul. Ceapa rosie se curata,spala si taie rondele. Intr-un vas termorezistent si pune o lingura ulei de masline,se aseaza ceapa pe tot fundul vasului,adauga lingura de suc de rosii si vinul. Pune pestele...

Rulada aperitiv

In Mezel de casa la 31 Ian 2014

Pentru inceput curatam usturoiul si il pisam. Fleica se spala,sterge si subtiaza. Fiecare bucata in parte se unge cu usturoi ,apoi se sareaza (cu sare din belsug) Asezam bucatile de carne una peste alta intr-un castron pe care il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 24...

Prajitura cu gem de capsuni

In Prajituri la 30 Ian 2014

Untul se mixeaza pana devine spuma. Adauga pe rand cele doua oua mixand in continuare. In aceasta compozitie se pune laptele,apa minerala si nuca mixand pana la omogenizare. Faina se amesteca bine in compozitie ,sa nu faca,cocoloase. Compozitia se imparte in doua.O parte se amesteca...

Mancare de iepure cu masline

In Mancaruri cu carne la 30 Ian 2014

Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora. Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l. Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm. In timp ce fierbe se ia spuma formata. Ceapa se curata,spala si toaca marunt. Se pune in...

Mic dejun cu branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2014

Feliile de paine se taie in 4. Oul fiert tare,se curata si se taie in rondele. Rosia spalata se tale rondele subtiri. Asamblare:felia de paine,oul,rosia si branza "Aperifarais" Se aranjeaza pe farfurie si se orneaza cu un fie de marar si cu ce doriti.

Paine cu cartofi

In Piine la 18 Ian 2014

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa. Framanta un aluat elastic. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute....

Rulouri din piept de pui in sos de rosii

In Pui la 18 Ian 2014

Pieptul de pui se subtiaza cu ajutorul cutitului, sa fie cat mai subtire. Saram, piperam si punem intr-un caston pentru marinat. Peste carne turnam vinul alb-150 ml. Dam la rece 1 ora. Se scoate carnea de pui, se presara cu baza Mirodenia, verdeturi italiene, praf de usturoi si chili....

Paine cu iaurt

In Piine la 13 Ian 2014

Faina cernuta se pune intr-un vas de framantat. In mijlocul ei punem iaurtul,apa sare ,zahar,ulei si drojdie. Se framanta un aluat elastic. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit. Dupa ce s-a dospit se rup bucati cat o chifla ,se framanta putin si se pu in tr-o tava...

Chiftele in paine

In Mancaruri cu carne la 13 Ian 2014

Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia. Se fac chiftelele rotunde. Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile....

Kaiser de casa

In Mezel de casa la 13 Ian 2014

Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert). Se pune in vasul de fiert. Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper. Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne. Intre timp se curata si piseaza usturoiul. Se face un mujde foarte...

Ficat de porc prajit

In Ficat la 13 Ian 2014

Ficatul se tine in apa 20-30 minute pentru a iesi sangele din el. Se pune intr-un castron si se toarna 200 ml. lapte lasandu-se jumatate de ora. Dupa ce a stat in lapte,se taie bucati,se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie in care ai incins uleiul.Se intoarce pe ambele parti,avand...

Ciorba de legume cu os de curcan

In Ciorbe la 12 Ian 2014

Osul de curcan si spala si se pune la fiert. Pentru a incapea in oala l-am spart in 3. Am folosit o oala de 5 l.Apa din oala a acoperit osul si inca 5 cm. deasupra. Dupa ce a dat in clocot am aruncat prima apa. L-am pus iar la fiert ,dar punand apa calda. Dupa 15 min. de la...

Afisate 301 - 330 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]