Asa este cand ai pofta de ceva dulce!Am vrut o prajitura cu crema si capsuni,dar cum capsuni n-am gasit in zona si la piata nu m-am dus ,am facut cu ce am avut.A iesit delicioasa!
Blatul cu cacao:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare.
Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine.
Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura.
In final se pune faina.
Tava de copt 38/25 o tapetam cu hartie si punem compozitia.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15-20 de minute.
Cand este coapta se scoate cu hartia din tava si se lasa la racit.
Blatul alb
Pentru blatul alb procedam la fel ca pentru cel cu cacao ,dar nu punem cacao.
Crema.
Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic.
Intr-un vas mixam branza mascarpone si adaugam in ea dulceata de visine.
Smantana pentru frisca se pune intr-un vas pentru mixat.o mixam pana incepe sa se lege.Adaugam intaritorul de frisca,smantana cu 20% grasime mixand in continuare.
Incorporam mascarponele cu dulceata scu frisca.
Glazura:
Cele 100 g. unt se pun intr-o craticioara la topit.Cand este aproape topit adaugam ciocolata maruntita amestecand foarte repede pentru a nu se arde.
Asamblare:
Luam o tava mai mare decat cea in care am copt balturile,o tapetam cu folie pentru alimente.
Blatul cu cacao se pune primul.
Peste el intindem crema.
Punem blatul alb.
Glazura de ciocolata si ornam cu frisca.
1
Dulceata de visine se pune in blender omogenizand fructele cu siropul.
2
Glazura se pregateste la foc moale.