Nu aveam nimic de mancare pentru pranz.Am deschis frigiderul si am luat legume.Am preparat din ele chiftelute,care au fost foarte ,foarte bune!
Dovlecelul,cartofii,morcovul,ardeiul se curata,spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se pun intr-o strecuratoare la scurs.
Ceapa,usturoiul si patrunjelul se curata spala si toaca marunt(eu le-am maruntit in blender).
Toate ingredientele se pun intr-un castron,se adauga faina,sare si piper.
Amestecam bine cu mana pana la omogenizare.
Punem la incins uleiul intr-o tigaie antiaderenta.
Se formeaza chiftelutele cu mana si se pun la prajit.
Se prajesc pe ambele parti.
Le-am servit cu garnitura de orez si castraveti murati.
1
Dupa ce le prajim le scoate intr-o farfurie pe servetele abosorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.