Tort aniversar

de Bunica in Torturi, 1 Mai 2014 | 4573 vizualizari

 

Ehhhhhhhhh,cat de repede trec anii!Si uite asa am ajuns .....sa nu spun la cati:)))Am ales sa-mi fac un tort ,care este usor,racoros si gustos.Mie imi place ,nu stiu daca o sa va placa,dar facandu-l pentru mine............;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema tiramisu:
  • 500 g. mascarpone de la Delaco
  • 5 galbenusuri
  • 100 g. zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema cu zmeura:
  • 500 g. zmeura
  • 100 g. zahar
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 400 g. samantana grasa
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata Cuvertura
  • 100g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.

Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus.

Pregatim forma cu inel detasabil si ingingem cuptorul la 170 grade.

Intreaga compozitie se toarna in tava si se introduce in cuptor.

Se face testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca ,apoi taiem blatulin doua.

Crema tiramisu:

Mascarpone se mixeaza cu 100 g. zahar.Adaugam pe rand galbenusurile si vanilia mixand in continuare.

Crema de zmeura:

500 g. zmeura se pune pe foc cu 100 g. zahar.

Fierbem pana se ingroasa putin. Lasa sa se raceasca.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece.

Mixam frisca ilchida amestecata cu smantana pana sta pe teluri.

Peste frisca turnam compozitia de zmeura,gelatina mixand in continuare.

Glazura:

Smantana o punem la incalzit,adaugam ciocolata si tinem pe foc pana se omogenizeaza si devine fluida.

Asamblare

Punem un blat pe platou.

Crema  tiramisu

Crema cu zmeura

Al doilea blat

Glazura de ciocolata.Deasupra am ras putina ciocolata.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Blatul nu se insiropeaza.Fiind foarte subtire isi trage umezeala de la creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Mascota