Doamnelor si domnilooooor este randul retetei cu nr.400 ! Un foietaj care se topeste in gura.Reteta o am de la o sefa de laborator de cofetarie-patiserie.
Untura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.
Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.
In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.
Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.
Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.
Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.
Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.
Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.
Pofta buna!
1
Cand presam aluatul ne folosim de podul palmei.
2
Cand impaturim trebuie sa tinem cont Sa impaturim de fiecare data la fel ca prima data.
3
Eu am impaturit astfel:am luat foaia de sus,apoi jos ,stanga,drapta.