Vopsitul oualelor cu hartie creponata

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 10089 vizualizari

 

Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat

 

INGREDIENTE

  • oua
  • hartie creponata de diferite culori
  • 250 ml. otet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vopsitul oualelor cu hartie creponata:

Pentru inceput pregatim hartia creponata.

Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.

Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )

Ouale se spala si se pun la fiert .

In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.

In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.

Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.

Lasam hartia sa se usuce.

Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.

Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.

TIPS-URI

1

dimensiunea hartiei este cat sa fie infasurat un ou.

2

Cand infasuram oul trebuie sa fie fierbinte.

3

Atentie! Sa folositi manusi de menaj pentru a proteja mainile ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vopsitul oualelor cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (24)

Teo 1

23.04.2014, 22:56

Cu hartie creponata mi-au iesit cele mai frumoase oua!

mihaelar63 1

19.04.2016, 16:55

Foarte frumoase ouale decorate astfel . Asa le faceam si eu cand nu erau atatea pliculete cu vopseluri

Panacris 1

19.04.2016, 18:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]