Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat
Pentru inceput pregatim hartia creponata.
Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.
Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )
Ouale se spala si se pun la fiert .
In apa in care seb fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.
In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.
Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.
Lasam hartia sa se usuce.
Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.
Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.
1
dimensiunea hartiei este cat sa fie infasurat un ou.
2
Cand infasuram oul trebuie sa fie fierbinte.
3
Atentie! Sa folositi manusi de menaj pentru a proteja mainile ;)