Paine cu verdeturi

de Bunica in Piine, 29 Mar 2014 | 4635 vizualizari

 

Toata casa miroase a paine calda.Painea cu verdeturi pufoasa si aromata o mananci cu mare placere!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 650-700 ml. apa calda
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu verdeturi:

Drojdia o punem intr-o cana si o dizolvam cu putina apa calda.

Ceapa spalata si tocata marunt se marunteste bine in blender.

La fel se procedeaza si cu patrunjelul.

Intr-un vas de framantat punem faina,ceapa,patrunjelul,uleiul,sarea,zaharul si drojdia.

Framantam bine pana obtinem un aluat elastic.

Lasam la dospit cieca o ora.

Modelam  aluatul sub forma dorita ,il punem in tava de copt tapetata cu hartie si dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos.

Scoatem painea din cuptor,o asezam pe un prosop curat si o invelim cu alt prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou, unt si lapte