publicat la 06.11.2024
publicat la 06.09.2024
publicat la 07.07.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Varza murata
Alegeți verze de dimensiuni medii, cam de 1-2 kg bucata ca să încapă în butoi și care nu sunt prea îndesate. Curăţăți-le de primele frunze și scobiți în dreptul cotorului. Spălați bine varza și puneți la scurs. Între timp se curăță morcovii,...
Pizza de casa
Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă. Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare, adăugați uleiul și lăsați aluatul la...
Ardei iuti in otet
Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs. Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l de apă și 1 l de oțet din vin, de 9 grade, 1 lingură rasă de sare mare neiodată, 2 linguri...
Ardei umpluti
Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia tăiată mărunt și se lasă să fiarbă împreună 10 – 15 minute, amestecând ca să...
Ardei umpluti cu varza, in saramura
După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o lingură cu vârf de sare mare neiodată. Se freacă bine și se lasă să stea 30 minute....
Copanele pane, cu pesmet
Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Se toarnă ulei într-o cratiță și se...
Pulpe superioare de pui in sos de ceapa, cu cartofi natur si castraveti murati
Se spală bine pulpele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul. Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și se pun...
Pepeni verzi murati in saramura
Se spală pepenii, merele, castraveții, gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute și hreanul se taie fâșii, morcovul se taie rondele, iar țelina cubulețe și se strecoară...
Gogonele murate in saramura
Se spală gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fâșii pentru ca să se poată strecura printre gogonelele pe care le-am pus deja...
Vinete pane
Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Vinetele se șterg de...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs. Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors (manuală sau electrică, de care aveți). Sucul rezultat se pune în oală și se fierbe la foc mic,...
Muraturi asortate in saramura
Se spală castraveții, conopida, pepenele și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, țelina și hreanul se taie fâșii, ca să se poată strecura printre celelalte ingrediente iar...
Castraveti murati in saramura
Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fîșii pentru ca să se poată strecura printre castraveții pe care i-am pus deja...
Tocana de legume
Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin răzătoarea mare și se lasă la rumenit după care se adaugă roșiile, de asemenea tăiate...