Ardei umpluti cu varza, in saramura

de vasimur in Muraturi, 15 Oct 2017 | 38374 vizualizari

 

Iată o rețetă simplă de ardei umpluți cu varză, în saramură, delicioși în zilele geroase de iarnă.
 Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 4 l. (1 porție = 1 borcan de 4l)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de ardei (11-12 ardei potriviți ca mărime)
  • 1 varză de 1,5-2 kg
  • 3 linguri cu vârf de sare neiodată
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 ardei iute
  • 1 țelină mică cu frunze
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 legătură de morcovi (1/2 kg)
  • 2 l apă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza, in saramura:

După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o lingură cu vârf de sare mare neiodată. Se freacă bine și se lasă să stea 30 minute.

Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

După 30 minute, umpleți fiecare ardei cu varză, îi așezați cu gura în sus în borcanul bine spălat. Printre ardeii umpluți cu varză adăugați bucăți de hrean tăiat fâșii, morcov tăiat rondele, țelină tăiată fâșii și ardeiul iute tăiat în două, pe lungime. Deasupra puneți frunze de țelină, cimbru și mărar uscat.

Pentru saramură, puneți într-o oală, 2 l apă (cam 1/2 din capacitatea borcanului folosit), adăugați  1 lingură de sare pentru fiecare litru de apă și fierbeți saramura. Lăsați-o să se răcească, după care o turnați peste ardei. Ziua următoare se închide ermetic borcanul și se depozitează în cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți ardei de mărime potrivită, pentru ca să-i puteți așeza mai ușor în borcan

2

Folosiți doar sare neiodată

3

Puneți saramura călduță peste ardeii umpluți cu varză, așezați deja în borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza, in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati traditionali