Cui nu-i plac ardeii umpluți? Sunt delicioși, se prepară foarte ușor și repede.
Ingredientele de mai jos sunt pentru 8 porții.
Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia tăiată mărunt și se lasă să fiarbă împreună 10 – 15 minute, amestecând ca să nu se prindă de fundul tigăi. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs.
Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.
După ce s-a răcit ceapa, se amestecă cu carnea tocată și 1 ou. Se pune sare, piper și boia dulce, după gust. Dacă se dorește, se mai poate pune pastă de tomate sau suc de roșii, în compoziție și se amestecă bine. Umpleți fiecare ardei cu compoziția de mai sus și așezați-i într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnați apă până ce îi acoperă și puneți să fiarbă la foc potrivit (mediu spre mic) pentru ca să nu iasă compoziția din ei. După 90 minute, se oprește focul și se lasă să se răcească cu capacul pus pe oală.
Dacă se dorește, se pot servi cu sau fără smântână. Poftă bună!
1
Dacă vă place, puteți folosi boia de ardei iute.
2
Puteți să folosiți o lingură de pastă de tomate sau un pahar de suc de roșii dacă nu aveți roșie.
3
Aveți grijă să nu ardeți ceapa, în caz contrar devine amară.