Muraturi asortate in saramura

de vasimur in Muraturi, 20 Sep 2017 | 13670 vizualizari

 

Sunt murăturile preferate ale unuia dintre băieții mei!Pepenele roșu le dă o dulceață specifică, iar gogonelele puțin rozii, le fac ușor sifonate.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții mari (2 borcane de 5 l și unul de 8 l).

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg castraveți
  • 2-3 kg de gogonele
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 pepene roșu de 2-3 kg
  • 1 conopidă medie
  • 1 țelină cu frunze
  • 1-2 legături de hrean
  • 1 legătură mărar uscat
  • 1 legătură cimbru uscat
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 3 ardei iuți
  • boabe de piper (opțional)
  • 12 linguri de sare neiodată
  • 12 l de apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate in saramura:

Se spală castraveții, conopida, pepenele și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine.

Ardeiul iute, țelina și hreanul se taie fâșii, ca să se poată strecura printre celelalte ingrediente iar morcovul, se poate tăia rondele, pentru impresie artistică.

Pepenele se taie felii, iar conopida se separă în buchețele.

Se așează ingredientele în borcane, în așa fel încât să încapă cât mai bine și să aibă și un aspect cât mai plăcut ochiului.

Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 12 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve.

Se pune saramura fierbinte peste murături și se lasă să se răcească până a doua zi.

Se completează cu saramură, dacă este cazul, se acoperă cu celofan, se leagă cu sfoară sau elastic și se dau la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți castraveții de mărime potrivită și cât mai proaspeți.

2

Alegeți gogonelele ca să fie puțin coapte.

3

Folosiți doar sare neiodată pentru că în caz contrar, murăturile se pot inmuia.

4

Legați borcanele numai după ce s-au răcit și ați completat cu saramură ca să acopere toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bunica 1

22.09.2017, 13:53

Bune or sa fie la iarna!

kytz 1

22.09.2017, 17:20

Îmi place foarte cum le-ai aranjat! Bravo!

vasimur 1

03.10.2017, 18:00

Mulțumesc mult bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan