Ardei iuti in otet

de vasimur in Conserve, 22 Oct 2017 | 9475 vizualizari

 

Cui nu-i place să mănânce o ciorbiță bună cu ardei iute?
Din ingredientele de mai jos au rezultat 10 porții (borcane de diferite forme și capacități).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuți
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură mare, rasă de sare mare neiodată
  • 2 l apă
  • 1 lingură mare, rasă, de boabe de piper
  • 2 linguri mari, rase de zahăr (sau miere)
  • 1 lingură mare, rasă de boabe de muștar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti in otet:

Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs.

Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l de apă și 1 l de oțet din vin, de 9 grade, 1 lingură rasă de sare mare neiodată, 2 linguri rase de zahăr, împreună cu mirodeniile, 1 lingură rasă boabe de piper și 1 lingură rasă boabe de muștar și 2-3 frunze de dafin. Se lasă la fiert 5 minute.

Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)

Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente și se lasă să se răcească. Puneți ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnați oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se închid ermetic recipientele cu ardei iuți și se dau la cămară.

 

 

 

TIPS-URI

1

Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți pentru ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)

2

Puneți oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente

3

Spălați bine și sterilizați borcanele

4

Nu puneți prea multe mirodenii pentru a păstra gustul și savoarea specifică ardeilor iuți

5

Puneți ceva metalic sub fundul borcanelor ca să nu se spargă atunci când turnați oțetul fierbinte peste ardeii iuți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti marinati