Aceste clătite sunt pentru algerieni ce este Hot dog-ul pentru americani sau shaworma pentru români- o mâncare ce se consumă în fugă, pe stradă. Umpluturile pot varia de la carne, la mix de legume sau brânză.
Pentru umplutură:
Pentru aluat:
Ceapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie.
Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și chilli. Se gătește 20 de minute, amestecând frecvent. Apoi, se adaugă pasta de roșii, se lasă 3 minute și se adaugă roșille. Se asezonează și se gătește 45 de minute, până când compoziția s-a îngroșat și este ușor uscată. Se ia de pe foc și se adaugă coriandrul/ pătrunjelul.
Sarea se amestecă cu mălaiul și 200 ml apă. Se frământă până are consistenţa unui aluat. Eu, în această etapă, am adaugat puţină făină şi ulei de măsline pentru a obţine consistenţa dorită.
Se împarte aluatul în 8 bile şi se aşează pe o hârtie de pergament unsă cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la odihnit 30 de minute.
Pe o suprafaţă netedă (marmura se potriveşte cel mai bine), unsă cu ulei, se întinde cu mâinile aluatul fiecărei bile în foaie cât mai subţire sub formă de dreptunghi.
Se aşează umplutura în centru, apoi se aduc spre centru lungimile dreptunghiului şi apoi lăţimile, acoperind astfel umplutura.
Se gătesc într-o tigaie la foc mediu până se formează pete maronii pe suprafața clătitei. Se întorc o singură dată în timpul procesului.
Se servesc calde.