Punem crenvurstii la fiert in apa clocotita timp de 5 minute.
Spalam bine legumele si taiem rosiile si ardeii rondele.
Baghetele le taiem in doua.
Pe prima bagheta asezam felii de cascaval si dam la cuptorul cu microunde 30-40 sec. Scoatem din cumptor si asezam peste branza topita...
Fierbem oul potrivit de tare si il curatam de coaja.
Bagheta o taiem in doua si ungem fiecare bucata cu crema de branza.
Asezam peste branza ardeiul taiat fasii subtiri.
Peste ardei asezam oul taiat rondele alternand cu felii de castravete taiat tot rondele.
Saram si servim....
Taiem chiflele in doua.
Spalam prazul si rosia.
Asezam pe o parte felia de sunca si feliile de cascaval, punem peste cascaval foaie de praz apoi acoperim cu cealalta jumatate de chifla si dam la cuptorul cu microunde 30-40 sec.
Scoatem din cuptor si adaugam pe partea goala a chiflei,...
Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin.
Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si...
Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora....
Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.
Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.
Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.
Faina amestecata cu praful de copt,...
Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.
Mixam ouale intregi cu sarea cu mixerul la treapta mare, pana se deschid la...
Spalam si curatam vanata si o taiem felii subtiri.
Saram si piperam feliile de vinete si le lasam 5 minute.
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, una cu pesmet si una cu ouale batute impreuna cu laptele.
Trecem fiecare felie de vanata pe rand prin faina, ou si pesmet si prajim in ulei...
Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac...
Pastele le punem la fiert in apa clocotita cu sare si lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru sos: tocam marunt ceapa spalata si curatata si la fel procedam si cu ardeiul, adica il tocam marunt dupa ce il spalam. Calim ceapa si ardeiul in uleiul de masline timp de 2-3...
Spalam bine gogosarii. Cu un cutit taiem gogosarii felii si indepartam orice urma de seminte si cotor, iar apoi ii dam prin masina de tocat.
Punem la fiert adaugand sarea si piperul. Lasam pe foc aprox 45 min. iar la final adaugam verdeata tocata marunt si mai lasam pe foc 3-4 minute....
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta....
Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam.
Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le taiem rondele.
Adaugam legumele in supa de pui cam la 10 minute dupa ce am pus carnea. Adaugam...
Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata....
Spalam bine gogosarii si rosiile.
Rosiile le oparim in apa fierbinte si le decojim
Curatam gogosarii de seminte si ii taiem felii.
Dam apoi rosiile si gogosarii prin masina de tocat si punem sosul obtinut pe foc pe o plita timp de o ora si 15 min. Adaugam sarea si piperul in timp ce...
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.
Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand...
Spalam si curatam legumele.
Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline.
Carnea o spalam si o condimentem cu sare, piper si ierburile aromate...
Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora.
In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se...
Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu...
Punem drojdia in 100 ml de apa calduta (luam din cei 350 ml) amestecata cu zaharul si lasam la dospit 10 minute.
Faina o amestecam cu sarea si semintele de in. Turnam drojdia dospita peste faina si framantam cu mana adaugand treptat si restul de apa calduta pana incorporam toata faina si...
Spalam bine lamaile.
Stoarcem sucul de la o lamaie intr-un bol si il amestecam bine cu mierea pana se topeste mierea.
Turnam apoi sucul de lamaie cu miere in sticla in care dorim sa facem limonada. Turnam apa peste si adaugam cealalta lamaie taiata felii.
Lasam la rece aprox 30 min...
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute.
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit...
Spalam orezul si il punem in apa fierbinte timp de 20 de minute.
Punem laptele la fiert si in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam orezul si zaharul si lasam la fiert pana fierbe orezul amestecand mereu pt a nu se prinde de fundul vasului.
Luam de pe foc si adaugam zaharul...
Curatam si spalam bine legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline 2-3 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat felii si lasam in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa.
Urmeaza vinetele taiate cubulete. Lasam la calit aprox 10 minute.
In acest timp punem si...
Spalam bine totul si decojim rosiile.
Taiem ceapa si ardeiul marunt si calim in putin ulei.
Adaugam carnatii feliati si mai lasam 3-4 minute la calit apoi adaugam rosiile taiate si lasam pe foc inca cateva minute amestecand din cand in cand.
Adaugam cartofii curatati, spalati si taiati...
Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.
Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.
...
Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora.
Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme
Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la...
Cartofii spalati bine ii fierbem cu coaja in apa cu putina sare.
Lasam sa se raceasca apoi ii curatam si taiem felii intr-un bol.
Adaugam ardeiul, ceapa rosie si ceapa verde taiate felii.
Punem sare si piper dupa gust.
Pregatim maioneza in felul urmator: bucata de cartof rece, o...
Spalam bine rosiile si ardeii.
Rosiile le oparim si le decojim ( eu nu am masina) apoi le tocam marunt.
Ardeii ii taiem la fel marunt apoi punem totul pe foc impreuna cu sarea, pe o plita si lasam la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand.
Lasam la fiert cam 45-50 minute.
Luam...
Spalam pieptul de pui si il taiem felii.
Batem usor feliile apoi presaram sare, piper si boia iute pe fiecare felie.
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu oule batute si alta cu fulgii de porumb zdrobiti.
Dam fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si la final prin fulgii...
Sandvis cu crenvursti si cascaval Delaco
Punem crenvurstii la fiert in apa clocotita timp de 5 minute. Spalam bine legumele si taiem rosiile si ardeii rondele. Baghetele le taiem in doua. Pe prima bagheta asezam felii de cascaval si dam la cuptorul cu microunde 30-40 sec. Scoatem din cumptor si asezam peste branza topita...
Sandvis cu crema de branza, ou si legume
Fierbem oul potrivit de tare si il curatam de coaja. Bagheta o taiem in doua si ungem fiecare bucata cu crema de branza. Asezam peste branza ardeiul taiat fasii subtiri. Peste ardei asezam oul taiat rondele alternand cu felii de castravete taiat tot rondele. Saram si servim....
Sandvis cu sunca, cascaval Delaco si legume
Taiem chiflele in doua. Spalam prazul si rosia. Asezam pe o parte felia de sunca si feliile de cascaval, punem peste cascaval foaie de praz apoi acoperim cu cealalta jumatate de chifla si dam la cuptorul cu microunde 30-40 sec. Scoatem din cuptor si adaugam pe partea goala a chiflei,...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor in vas roman
Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin. Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si...
Fursecuri fragede cu gem de prune
Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora....
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz
Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri. Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare. Faina amestecata cu praful de copt,...
Chec de ciocolata glazurat
Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Mixam ouale intregi cu sarea cu mixerul la treapta mare, pana se deschid la...
Vinete pane
Spalam si curatam vanata si o taiem felii subtiri. Saram si piperam feliile de vinete si le lasam 5 minute. Pregatim 3 farfurii: una cu faina, una cu pesmet si una cu ouale batute impreuna cu laptele. Trecem fiecare felie de vanata pe rand prin faina, ou si pesmet si prajim in ulei...
Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie
Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand. Luam o forma de cozonac...
Rigatoni cu sos de rosii si carnati thuringer
Pastele le punem la fiert in apa clocotita cu sare si lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru sos: tocam marunt ceapa spalata si curatata si la fel procedam si cu ardeiul, adica il tocam marunt dupa ce il spalam. Calim ceapa si ardeiul in uleiul de masline timp de 2-3...
Pasta de gogosari cu verdeata
Spalam bine gogosarii. Cu un cutit taiem gogosarii felii si indepartam orice urma de seminte si cotor, iar apoi ii dam prin masina de tocat. Punem la fiert adaugand sarea si piperul. Lasam pe foc aprox 45 min. iar la final adaugam verdeata tocata marunt si mai lasam pe foc 3-4 minute....
Conopida pane
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert) Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta....
Supa de pui cu galuste
Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam. Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le taiem rondele. Adaugam legumele in supa de pui cam la 10 minute dupa ce am pus carnea. Adaugam...
Tort cu ciocolata si mure
Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata....
Pasta de gogosari cu rosii
Spalam bine gogosarii si rosiile. Rosiile le oparim in apa fierbinte si le decojim Curatam gogosarii de seminte si ii taiem felii. Dam apoi rosiile si gogosarii prin masina de tocat si punem sosul obtinut pe foc pe o plita timp de o ora si 15 min. Adaugam sarea si piperul in timp ce...
Tarta cu pere si budinca de vanilie
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele. Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand...
Piept de porc cu os pe pat de legume servit cu sos chili
Spalam si curatam legumele. Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline. Carnea o spalam si o condimentem cu sare, piper si ierburile aromate...
Coronita cu carne tocata
Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora. In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se...
Prajitura cu prune si nuca
Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu...
Paine din faina integrala si seminte de in
Punem drojdia in 100 ml de apa calduta (luam din cei 350 ml) amestecata cu zaharul si lasam la dospit 10 minute. Faina o amestecam cu sarea si semintele de in. Turnam drojdia dospita peste faina si framantam cu mana adaugand treptat si restul de apa calduta pana incorporam toata faina si...
Limonada
Spalam bine lamaile. Stoarcem sucul de la o lamaie intr-un bol si il amestecam bine cu mierea pana se topeste mierea. Turnam apoi sucul de lamaie cu miere in sticla in care dorim sa facem limonada. Turnam apa peste si adaugam cealalta lamaie taiata felii. Lasam la rece aprox 30 min...
Placinta cu prune
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute. Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit...
Orez cu lapte si fructe de padure
Spalam orezul si il punem in apa fierbinte timp de 20 de minute. Punem laptele la fiert si in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam orezul si zaharul si lasam la fiert pana fierbe orezul amestecand mereu pt a nu se prinde de fundul vasului. Luam de pe foc si adaugam zaharul...
Legume cu orez
Curatam si spalam bine legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline 2-3 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat felii si lasam in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa. Urmeaza vinetele taiate cubulete. Lasam la calit aprox 10 minute. In acest timp punem si...
Tocanita de cartofi cu carnati
Spalam bine totul si decojim rosiile. Taiem ceapa si ardeiul marunt si calim in putin ulei. Adaugam carnatii feliati si mai lasam 3-4 minute la calit apoi adaugam rosiile taiate si lasam pe foc inca cateva minute amestecand din cand in cand. Adaugam cartofii curatati, spalati si taiati...
Vinete umplute
Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura. Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa. ...
Cosulete cu prune si crema de vanilie
Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora. Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la...
Salata de cartofi si legume cu maioneza
Cartofii spalati bine ii fierbem cu coaja in apa cu putina sare. Lasam sa se raceasca apoi ii curatam si taiem felii intr-un bol. Adaugam ardeiul, ceapa rosie si ceapa verde taiate felii. Punem sare si piper dupa gust. Pregatim maioneza in felul urmator: bucata de cartof rece, o...
Pasta de rosii cu ardei
Spalam bine rosiile si ardeii. Rosiile le oparim si le decojim ( eu nu am masina) apoi le tocam marunt. Ardeii ii taiem la fel marunt apoi punem totul pe foc impreuna cu sarea, pe o plita si lasam la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand. Lasam la fiert cam 45-50 minute. Luam...
Piept de pui crocant
Spalam pieptul de pui si il taiem felii. Batem usor feliile apoi presaram sare, piper si boia iute pe fiecare felie. Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu oule batute si alta cu fulgii de porumb zdrobiti. Dam fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si la final prin fulgii...