Pasta de gogosari cu rosii

de T I M E A in Conserve, 27 Sep 2012 | 14049 vizualizari

 

O pasta ideala pentru ciorbe, tocanite si sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 1.5 kg rosii
  • 2 linguri sare de mare
  • 1 lingurita rasa piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari cu rosii:

Spalam bine gogosarii si rosiile.

Rosiile le oparim in apa fierbinte si le decojim

Curatam gogosarii de seminte si ii taiem felii.

Dam apoi rosiile si gogosarii prin masina de tocat si punem sosul obtinut pe foc pe o plita timp de o ora si 15 min. Adaugam sarea si piperul in timp ce fierbe. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului. 

Luam de pe foc si turnam in borcane sau sticlute curate si imediat le punem si capacele. 

Punem borcanele intr-o patura pana a doua zi pentru a se raci treptat.

Din cantitatea de mai sus mie mi-au iesit 5 borcane de 400 ml si 3 sticlute de 250 - 300 ml. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei capia