Placinta cu prune

de T I M E A in Prajituri, 10 Sep 2012 | 15074 vizualizari

 

Si din nou prune....de data asta o placinta rustica sau lichiu cu prune cum se mai zice prin Ardeal. Cine a crescut printre sasi si maghiari cu siguranta stie despre ce vorbesc. Acel aluat dulce cu smantana dulce deasupra. Eu am facut-o cu prune si a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 80 ml ulei sau unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr smantana 20% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 kg prune
  • scortisoara
  • zahar pudra pt pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute.

Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Prunele le spalam si le indepartam samburii.

Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.

Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.

Ungem aluatul cu umplutura de mai sus si asezam jumatatile de prune cu miezul un sus. Presaram peste prune scortisoara si ungem si prunele cu putina smantana.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin. Apoi servim cu zahar pudra deasupra.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Toamna07 1

11.09.2012, 16:01

Vreau si eu o subtirica din asta cu prune!

T I M E A 1

11.09.2012, 16:12

Simona merci

T I M E A 1

11.09.2012, 16:13

Toamna cu drag te servesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu prune