Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand...
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare timp de aprox 15 minute.
Spalam si curatam legumele.
Punem uleiul de masline intr-un wok si calim ceapa si ardeiul taiat marunt. Adaugam morcovul dat prin razatoarea mica si dovlecelul dat prin razatoarea mare....
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate.
In alt bol amestecam ingredientele lichide.
Impreunam cele doua compozitii si amestecam pana la omoginzare.
Ungem o tava mica cu ulei si turnam compozitia rezultata.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 minute....
Mixam ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma....
Spalam carnea bine si indepartam pielita.
Intr-un bol amestecam pasta de gogosari cu rosii, sosul chili, sarea, piperul si oregano tocat marunt.
Amestecam bine toate ingredientele.
Trecem apoi pe rand fiecare bucata de carne prin acest sos. La final punem toate pulpele inapoi in bol,...
Preparare Reteta copilariei, paine in ou
Cu o furculita batem ouale impreuna cu laptele.
Painea o feliem si o trecem prin ou apoi prajim pe ambele parti.
Scoatem painea prajita pe un prosop de hartie.
Servim cu sare sau zahar dupa preferinte.
Si Adi face Friganele iar...
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam...
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam...
Varza o taiem felii subtiri si o punem intr-un bol. Presaram peste varza o lingurita de sare mare si lasam asa timp de 5-10 minute. Apoi 'framantam'putin varza si o stoarcem bine de apa.
Punem varza la calit tmp de 20-25 de minute, amestecand mereu pt a nu se pindede fundul vasului.
Punem...
Preparare Reteta de tochitura de porc cu mamaliga
Spalam bine carnea si o taiem cubulete.
Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu.
Adaugam carnatii taiati rondele si lasam in continuare pe foc pana se prajesc. Adaugam sarea si...
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 minute, in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de...
Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pt a nu se lasa spuma. Turnam...
Curatam si spalam legumele.
Taiem morcovii si pastarnacul rondele iar ceapa si ardeiul le tocam marunt.
Punem apa la fiert si in momentul fierberii turnam legumele de mai sus.
Adaugam gulia taiata cubulete si cubul knorr.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Lasam la fiert pana sunt...
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini....
Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste bine ciocolata. Dam la frigier timp de 2-3 ore sau se poate si la...
Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde.
Aluatul il...
Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul. Lasam aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.
Turnam drojdia dospita peste faina si adaugam treptat apa calduta amestecand cu mana. Adaugam si uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de...
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute.
Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
La final adaugam gutuia...
Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda.
Punem pe foc wok-ul cu putin ulei.
Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat...
Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare.
Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final...
Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.
Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina.
(Lasam cam un sfert din aluat pentru floricelele de deasupra)...
Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l.
Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam la fiert la foc potrvit. Adauagm si gulia taiata cubulete.
Sare si piper punem dupa gust.
Cand...
Intr-un bol amestecam bine cu o lingura de lemn untura cu margarina si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Cand nu mai putem amesteca cu lingura de lemn, turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un...
Luam o felie de cascaval si o ungem cu crema de branza.
Asezam o felie si jumatate de sunca pe care o ungem la randul ei cu crema de branza.
Peste sunca asezam urmatoare felie de cascaval si tot asa pana la ultima felie. Deasupra trebuie sa fie tot cascaval.
Apasam usor cu mana sa se...
Fierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea.
In acest timp pregatim maioneza.
Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam o lingurita de mustar si un pic de sare apoi amestecam si adaugam treptat...
Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Se toarna in tava rotunda...
Spalam bine carnea si o taiem in doua sau trei depinde de bucata de carne, eu am taiat-o in trei.
Batem bine carnea.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu ierburile tocate marunt. Adaugam sarea, piperul si paprika si amestecam bine.
Ungem cu acest sos feliile de carne batuta,...
Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine.
Blat: batem...
Taiem doua felii de paine de casa si le ungem cu crema de branza Delaco.
Asezam peste branza salata verde apoi feliile de rulada si feliute de gogosari.
Saram si servim.
Pofta mare!
Spalam legumele si feliem rosia si ardeiul.
Asezam pe 2 felii de paine pe rand: salata, felia de rosie si ardei apoi saram si piperam.
Asezam peste legume felia de cascaval apoi feliiile de salam.
Punem cate o felie de paine peste salam si gata avem un sandvis frumos si bun.
Servim cu...
Eclere cu crema de vanilie si frisca
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand...
Spatzle cu sos, legume si carne
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare timp de aprox 15 minute. Spalam si curatam legumele. Punem uleiul de masline intr-un wok si calim ceapa si ardeiul taiat marunt. Adaugam morcovul dat prin razatoarea mica si dovlecelul dat prin razatoarea mare....
Negresa de post
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol amestecam ingredientele lichide. Impreunam cele doua compozitii si amestecam pana la omoginzare. Ungem o tava mica cu ulei si turnam compozitia rezultata. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 minute....
Pandispan cu prune cu toping de ciocolata
Mixam ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma....
Pulpe de pui marinate cu chili la cuptor
Spalam carnea bine si indepartam pielita. Intr-un bol amestecam pasta de gogosari cu rosii, sosul chili, sarea, piperul si oregano tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele. Trecem apoi pe rand fiecare bucata de carne prin acest sos. La final punem toate pulpele inapoi in bol,...
Reteta copilariei, paine in ou
Preparare Reteta copilariei, paine in ou Cu o furculita batem ouale impreuna cu laptele. Painea o feliem si o trecem prin ou apoi prajim pe ambele parti. Scoatem painea prajita pe un prosop de hartie. Servim cu sare sau zahar dupa preferinte. Si Adi face Friganele iar...
Chifle multicereale
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop. Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz. Adaugam drojdia dospita apoi turnam...
Gogosi din faina neagra (de post)
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute. Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice. Adaugam drojdia dospita apoi turnam...
Farfalle cu varza calita
Varza o taiem felii subtiri si o punem intr-un bol. Presaram peste varza o lingurita de sare mare si lasam asa timp de 5-10 minute. Apoi 'framantam'putin varza si o stoarcem bine de apa. Punem varza la calit tmp de 20-25 de minute, amestecand mereu pt a nu se pindede fundul vasului. Punem...
Reteta de tochitura de porc cu mamaliga
Preparare Reteta de tochitura de porc cu mamaliga Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu. Adaugam carnatii taiati rondele si lasam in continuare pe foc pana se prajesc. Adaugam sarea si...
Paine alba cu lapte
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 minute, in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de...
Tort cu frisca si caramel
Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pt a nu se lasa spuma. Turnam...
Ciorba de legume cu galuste si suc de rosii
Curatam si spalam legumele. Taiem morcovii si pastarnacul rondele iar ceapa si ardeiul le tocam marunt. Punem apa la fiert si in momentul fierberii turnam legumele de mai sus. Adaugam gulia taiata cubulete si cubul knorr. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam la fiert pana sunt...
Langos cu cascaval sau zahar pudra
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute. Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini....
Tort cu ciocolata si visine
Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore. Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste bine ciocolata. Dam la frigier timp de 2-3 ore sau se poate si la...
Chiftele in aluat de bere
Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde. Aluatul il...
Paine cu faina neagra
Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul. Lasam aprox 10-15 minute. Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si adaugam treptat apa calduta amestecand cu mana. Adaugam si uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de...
Prajitura cu pere si gutui
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. La final adaugam gutuia...
Ardei umpluti cu legume si orez
Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda. Punem pe foc wok-ul cu putin ulei. Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat...
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata
Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare. Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final...
Tarta cu mere
Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora. Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. (Lasam cam un sfert din aluat pentru floricelele de deasupra)...
Ciorba de legume cu bors
Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l. Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam la fiert la foc potrvit. Adauagm si gulia taiata cubulete. Sare si piper punem dupa gust. Cand...
Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval
Intr-un bol amestecam bine cu o lingura de lemn untura cu margarina si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Cand nu mai putem amesteca cu lingura de lemn, turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un...
Aperitiv cascaval cu sunca
Luam o felie de cascaval si o ungem cu crema de branza. Asezam o felie si jumatate de sunca pe care o ungem la randul ei cu crema de branza. Peste sunca asezam urmatoare felie de cascaval si tot asa pana la ultima felie. Deasupra trebuie sa fie tot cascaval. Apasam usor cu mana sa se...
Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana
Fierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea. In acest timp pregatim maioneza. Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam o lingurita de mustar si un pic de sare apoi amestecam si adaugam treptat...
Tort Amandina M
Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. Se toarna in tava rotunda...
Rulada de porc cu carnat afumat
Spalam bine carnea si o taiem in doua sau trei depinde de bucata de carne, eu am taiat-o in trei. Batem bine carnea. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu ierburile tocate marunt. Adaugam sarea, piperul si paprika si amestecam bine. Ungem cu acest sos feliile de carne batuta,...
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata
Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine. Blat: batem...
Sandvis cu crema de branza si rulada de porc
Taiem doua felii de paine de casa si le ungem cu crema de branza Delaco. Asezam peste branza salata verde apoi feliile de rulada si feliute de gogosari. Saram si servim. Pofta mare!
Sandvis cu cascaval Delaco si salam crud uscat
Spalam legumele si feliem rosia si ardeiul. Asezam pe 2 felii de paine pe rand: salata, felia de rosie si ardei apoi saram si piperam. Asezam peste legume felia de cascaval apoi feliiile de salam. Punem cate o felie de paine peste salam si gata avem un sandvis frumos si bun. Servim cu...