Inca nu am terminat seria prajiturilor cu prune.
Aceasta este una delicioasa cu un blat faramicios si multa scortisoara si nuca.
Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. (tava folosita de mine: 22/30 cm)
Asezam peste blat prunele taiate in 4 si presaram o lingurita de scortisoara si un plic zahar vanilat.
Pentru blatul de nuca: batem cu mixerul ouale spuma si adaugam zaharul mixand inca cateva minute. Adaugam coaja de lamaie si nuca amestecand cu o spatula usor sa nu se lase spuma.
Turnam peste prune si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30 min (cuptor electric) sau pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
Va recomand din plin aceasta prajitura cu arome atat de placute de prune, scortisoara si nuca.