Tarta aperitiv cu dovlecel si praz

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2012 | 6230 vizualizari

 

De multe ori cand ajung seara acasa de la lucru si nu am nimic gatit, ma gandesc la ceva rapid de facut. Aceasta tarta e una din mancarurile rapide si ce nu se mananca la cina, merge la fix a doua zi la servici.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
  • praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri smantana
  • patrunjel verde
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu dovlecel si praz:

Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.

Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.

Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.

Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.

La final incorporam dovlecelul si prazul.

Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra.. 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.

Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu dovlecel si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si cascaval