Spirale cu pesto

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2016 | 3917 vizualizari

 

Nimic mai simplu decat aceste spirale umplute cu sos. Am facut sosul in toamna si mi-au mai ramas 2 borcanele. Imi place cand e frig, vreme urata, sa pornesc cuptorul, sa gatesc si sa umplu bucataria de miresme. Pentru aluat am facut unul simplu, doar ca am folosit un lapte de orez, voi il puteti inlocui cu lapte de vaca sau apa. Daca aveti busuioc proaspata la indemana puteti sa faceti sosul atunci, pe loc, sa adaugati sau nu parmezan, pecorino sau ricota… asta daca doriti o varianta de post. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 ml lapte caldut (de orez cu migdale am folosit eu)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar brut
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 500 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Pentru umplutura: 1 borcan de Sos pesto cu nuci http://www.bucataras.ro/retete/sos-pesto-cu-nuci-si-arahide-73840.html
  • Extra: 2-3 linguri ulei de masline extravirgin, nuci pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu pesto:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am setat masina sa framante aluatul 15 minute, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut 20-25 minute.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in doua. Am pus prima bucata de aluat pe masa de lucuru, eu folosesc o planseta din silicon, l-am intins cu sucitorul intr-un dreptunghi. Am uns aluatul cu sosul pesto, l-am rulat si l-am taiat in bucati de 3-4 cm grosime.

Am asezat bucatile de aluat intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Am lasat tava la loc caldut inca 10-15 minute, apoi am introdus tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute, pana spiralele sunt usor rumene. Asa fierbinti le-am stropit cu ulei de masline, le-am servit cu ceai si cu nuci. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti reteta de post