Canelloni cu ricotta

de simona72 in Cannelloni, 31 Ian 2016 | 4927 vizualizari

 

Se intampla de multe ori sa ne ramana prin frigider branza dulce de vaci, cas, ricotta care se aseamana foarte bine cu urda noastra. La fel de bine se intampla sa ne trezim la pranz ca ne dorim o masa rapida si gustoasa. Eu o patesc des:)) Am dat o tura prin camara, am gasit tuburile de canelloni, un sos gata preparat din rosii de la prietenii de la Barilla, branzica in frigider, ingredienete potrivite pentru ce-mi doream eu. In umplutura de branza am adaugat cateva frunze de rucola taiate marunt, pentru un plus de aroma si culoare. 

 

INGREDIENTE

500 gr ricotta

  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • O mana de frunze de rucola
  • 2-3 lingura ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura griș sau pesmet
  • 12 tuburi de canelloni
  • 50-70 ml apa calda
  • 1 borcan de sos pentru paste de la Barilla (Basilico am folosit eu, merge si Arabiata sau un alt sos pe care-l aveti gata preparat la borcan)
  • Pentru deasupra: branza framantata sfaramata intre degete sau o alta branza usor intepatoare la gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu ricotta:

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se lasa cateva secunde sa se amestece ingredientele. Se pune compozitia de branza intr-un castron se adauga rucola taiata fin, se amesteca cu o spatula.

Pentru a umple canelloni eu fac in felul urmator: umplutura o pun intr-un pos, care la capat se potriveste perfect cu diametrul unui tub de canelloni, fara a atasa nici un dui. Cu posul umplu tuburile de canelloni, pe care-i asez intr-o tava stropita cu putin ulei de masline. Dupa ce am umplut si am asezat in tava toate tuburile, deasupra am pus continutul borcanului cu sos. Am pus aproximativ 50 ml apa calda in borcan, am agitat borcanul si am turnat apa peste restul. Am avut grija ca sosul sa intre si printre canelloni. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Dupa cele 30 minute, am intors canelloni, am acoperit din nou tava cu folie alimentara si am mai dat la cuptor pentru 10 minute.

 

Se servesc cu branza sfaramata deasupra, o branza usor intepatoare gen branza framantata, de burduf…

TIPS-URI

1

· Daca nu aveti ricotta inlocuiti cu urda sau branza dulce de vaci

2

Rucola se poate inlocuii cu spanac, patrunjel, busuioc…

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:45

imi place!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:47

Rahela Velicu 1

06.02.2016, 02:28

preferatele mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cannelloni