Imi plac retetele simple si rapide, pline de arome si iesite din tipare. Adevarul este ca reteta sta de ceva timp uitata in calculator. Imi place combinatia de fructe cu branzeturi, iar reteta asta de pizza s-a dorit in primul rand fara mezeluri/carne. Adevarul este ca nici nu aveam in frigider, iar baietii isi doreau o pizza. Cum portocalele sunt nelipsite in perioada asta am zis ca sigur le-ar sta bine intr-o salata si de ce nu pe o pizza. Ramane sa incercati ca sa va lamuriti cat este de buna…
Pentru aluat:
Pentru aluat: in felul meu characteristic si fara prea mare bataie de cap, l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am setat masina si am lasat sa framante aluatul 15 minute. Am lasat la dospit alte 15 minute. Intre timp m-am ocupat de restul ingredientelor.
In primul rand am spalat portocalele cu apa calduta, le-am curatat de coaja cu un cutit mic si bine ascutit. Atunci cand am curatat coaja am curatat si pielita alba. Apoi, cu acelasi cutitas am taiat printer feliile de portocala pentru a scoate doar pulpa, fara coaja.
Intr-un castronel am amestecat ingredientele pentru dresing. Noua ne place usor picant, asa ca am pus putin mai mult chili.
Dupa ce aluatul a dospit putin (nu este necesar sa dospeasca mult, ca la paine sau cozonac), l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul direct pe hartia de copt. Am pus aluatul cu hartie in tava, am uns aluatul cu putin dressing. Am adaugat cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mari, am pus felii de portocala, rosii chery taiate in jumatati, am presarat putin oregano si putin ulei de masline. Am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute. Cat pizza a stat in cuptor, am spalat salata si am taiat-o fasii. In momentul in care am servit pizza, am amestecat salata cu dresing-ul ramas si cu feliile de portocala. Se serveste pizza calda cu salata… Sa va fie de folos!!!