Este primul mezel pe care-l fac la aparatul minune, slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digitl. Rezultatul este unul mai mult decat multumitor. Spre deosebire de gatitul acestei rulade la cuptor, soricul iese unul moale, gelatinos, carnea este foarte frageda, ceea ce necesita timp de odihna la rece in frigider. Pentru a-l rumenii putin eu l-am dat pentru cateva minute la cuptor…
Carnea se spala, iar cu lama unui cutit se curata soricul de eventualele reziduri dupa parilirea porcului. (a fost parlit in mod traditional) Se lasa carnea sa se zvante, eventual se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura surpulus de apa. Se freaca carnea pe toate partile cu sare. Pe partea cu carne se adauga din abundenta piper verde proaspat rasnit si cimbru. Se stropeste cu ulei de masline, se maseaza bine carnea cu mirodeniile. Se adauga fulgii de ceapa, se ruleaza carnea si se leaga cu ata. Se pune bucata de carne rulata pe o bucata mare de hartie de copt, se stropeste la exterior(pe soric) cu ulei de masline, piper si cimbru. Se impacheteaza in hartie de copt si se da la frigider pana a doua zi.
Se desface carnea din hartia de copt si se pudreaza cu paprika afumata, se maseaza.
In vasul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digitalse adauga berea, batonul de scortisoara, foile de dafin, cateva boabe de ienibahar si piperul lung. Se asaza in vas bucata de carne rulata, se pune capacul si se seteaza aparatul pe pozitia high, pentru 5 ore.
Dupa ce timpul a expirat, am pus bucata de carne intr-o tava cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute, pentru a se rumenii putin. Am lasat carnea sa se raceasca complet, am invelit-o bine in hartie de copt si am dat-o la frigider pana a doua zi. Apoi poate fi feliata si consumata dupa bunul plac. Sa va fie de folos!!!