Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2020 | 10053 vizualizari

 

Reteta pe care v-o aduc asa in prag de culcare este o delicatesa descoperita in aceasta toamna, o reteta de vinete la borcan cu usturoi si ierburi aromatice in ulei. Vinetele sunt oparite inainte, apoi puse la borcan intr-o marinata de ulei de masline, usturoi, oregano, cimbrisor lamaita si un strop de otet.
De cand am descoperit reteta, am mereu un borcan cu vinete in frigider pentru sandvisuri, paste sau pentru un platou cu branzeturi si mezeluri mai speciale.

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete
  • 10 catei de usturoi
  • oregano sau/si patrunjel
  • cimbrisor lamaita
  • 10-15 boabe piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 2 linguri otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei :

Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei:

Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le.

Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs.

Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii sau zdrobiti, asaza bucatile de vinete oparite in straturi, alternand cu usturoiul si ierburile aromatice. Toarna ulei de masline pana acoperi vinetele si ai grija sa nu ramana goluri de aer intre straturi. Pune si deasupra putin usturoi, sare gunjoasa, cateva boabe de piper, cimbrisor, oregano sau patrunjel. 

Completeaza cu o lingura de otet la un borcan de 400 g, iar daca folosesti borcan mare dubleaza sau tripleaza cantitatea de otet in functie de capacitatea borcanului.

Sigileaza borcanele si lasa la marinat cateva zile macar la frigider.

Daca vrei sa ai din bunatatea asta de vinete in ulei cu usturoi si ierburi aromatice si peste iarna sterilizeaza borcanele la bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

01.11.2020, 13:52

Rocsi 1

01.11.2020, 20:16

Interesanta reteta!

Bucataras 1

06.11.2020, 14:23

Simona, nu sunt crocante ca muraturile. Fiind oparite si conservate apoi in ulei sunt usor mai moi, dar foarte gustoase, altfel.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baghete cu sunca si cascaval