Chiftelute in sos alb de branzeturi

de simona72 in Porc, 23 Ian 2016 | 4039 vizualizari

 

Chiftelute, toata lumea face si stie ce sunt. Cel mai des le-am facut pana acum in sos de rosii, asta pentru ca-i placeau flacaului meu. Am vazut o astfel de reteta la draga mea Meriosr, cu al ei blog „Merisor si retele ei” si cum noi suntem mari mancatori de branzeturi am zis ca sigur ne va placea combinatia. Bine am facut, reteta este delicioasa. Chiftelutele le faceti din ce carne doriti, le puteti praji sau coace in cuptor(mai dietetice), dar in combinatie cu sosul sunt mortales. Se poate servii atat ca si aperitiv cald, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura…

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 linguri fulgi de ceapa
  • ½ lingurita usturoi granule
  • 1 lingurita bulgarasi de savoare
  • Sare roz de Himalaya dupa gust
  • ½ lingurita piper verde proaspat macinat
  • ½ lingurita fulgi de chili
  • ½ lingurita cimbru uscat(sau patrunjel proaspat, marar, ce va place…)
  • 1 ou
  • 2-3 linguri pesmet
  • Ulei pentru prajit chiftelele
  • Pentru sosul alb de branzeturi:
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura plina cu unt
  • 1 lingura faina
  • 300-350 ml lapte cald
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr branza de burduf
  • 1 praf de sare si nucsoara proaspat rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos alb de branzeturi:

Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia cu mana. Se umezesc mainile, se formeaza bile de marime potrivita si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana sunt rumene.

 

Pentru sos: se pune la incins uleiul si se adauga untul. Dupa ce untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si s-a incorporat. Se adauga treptat laptele cald, se amesteca cu telul mereu in sos, se lasa sa fiarba 5-8 minute. Se adauga branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Se adauga dupa gust sare si nucsoara, iar daca sosul este prea gros se adauga dupa caz lapte. Se adauga chiftelute in sos si se servesc dupa preferinte. Sa va fie de folos!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos alb de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate