Ce este acest orange curd?? O crema pe baza de oua, zahar, unt si suc proaspat stors de portocala. Aceasta crema este mai des intalnita in varianta cu lamaie, lemon curd, dar cum luna aceasta portocala este vedeta si doresc un desert cu portocale, am facut varianta asta de crema. Este delicioasa, extrem de fina, putin prea dulce pentru gustul meu, dar asta se poate rezolva jongland cu cantitatea de zahar daca o folositi in varianta simpla, iar daca o amestecati cu frisca, de exemplu, atunci nu mai adaugati zahar suplimentar in frisca. Nu este o crema groasa(se aseamana cu o budinca usor subtire), cel putin mie nu mi-a iesit, am facut o portie si imediat am retetat reteta, am pastrat cantitatile, dar am schimbat putin modul de lucru…a iesit aceeasi consistenta de fiecare data.
Portocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima tura de crema am folosit un tel tip para, iar pentru a doua tura am folosit o lingura. Diferenta este ca, atunci cand va folositi de tel, in timp ce amestecati se formeaza o spuma la suprafata, se aereaza putin ouale, iar atunci cand folositi lingura aceasta spuma este aproape inexistenta.
Deci, se amesteca putin cu telul in ingrediente, cat sa se amestece. Se transfera vasul de inox pe baie de aburi si se amesteca mereu in compozitie. Aveti grija sa nu faceti papara ouale, flacara aragazului sa fie mica. Dupa aproximativ 10 minute, dupa ce zaharul s-a topit se adauga sucul de portocala. Se amesteca si se mai tine pe baie de aburi inca 15-20 minute. Se observa ca incepe usor sa se ingroase, mai ales pe fundul vasului crema se va ingrosa, asa ca atentie din nou sa amestecati mereu. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste si se da vasul deoparte. Se transfera crema intr-un borcan(eu l-am sterilizat), se lasa sa se raceasca, se pune capac si se da la frigider. Se poate consuma ca atare, atat este de buna, dar se poate folosii la creme pentru prajituri/torturi… Sa va fie de folos!!!
1
· Dupa ce se raceste crema se mai intareste · De preferat sa folositi portocale bio, cu coaja netratata