Mai intai pregatim umplutura :
Spalam merele si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stroarcem de suc dar nu foarte tare.
Intr-o tigaie punem uleiul, merele, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie.
Amestecam incet sa nu zdrobim merele prea tare si le lasam...
Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam faina treptat, iar la urma punem praful de copt. Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins. Lasam blatul pana...
Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare.
Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit.
Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un...
Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata. Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat...
Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti...
Intai de toate pregatim o cafea, dar nu prea amaruie, o lasam sa se raceasca apoi punem in ea amaretto. Intr-un bol punem sucul de portocale, zaharul si faina pe care inainte o cernem. Amestecam bine cu un tel sa nu ramana cocoloase. Taiem pastaia de vanilie in doua, scoatem miezul cu varful...
Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie.
Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel,...
Intr-un bol mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul pudra simplu si cel cu pastai de vanilie. Incorporam zeama de lamaie, bicarbonatul, si coaja rasa de lamaie. La final punem anasonul si faina treptat. Amestecam cu mana pana ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine...
Incepem cu umplutura :
Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam merele si zaharul (puteti pune mai mult daca va place sa fie mai dulce compozitia). Le lasam la foc potrivit, pana scade de tot...
Intr-un bol punem apa, uleiul , otetul si zaharul. Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul. Faina, cacaoa, budinca de ciocotala le-am trecut prin sita. Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase. Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de...
Aluat
Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul. Il lasam...
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie. La final punem faina in ploaie si cacaoa....
Blatul:
Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa...
Aluatul:
Punem laptele cu untul cubulete pe foc, pana acesta din urma se topeste.ATENTIE: laptele sa nu il lasati sa se infierbante, cand e untul topit, tragem acest amestec de pe foc.
Ouale le batem spuma cu zaharul.
Drojdia o frecam cu o lingurita zahar pana se dizolva.
Punem faina...
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma. Punem ouale si le incorporam, apoi iaurtul. Cernem faina si o turnam in ploaie, timp in care mixam usor. Adaugam praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie si la urma coaja rasa de lamaie. Amestecam bine toate ingredientele pana...
Blatul:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si...
Punem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul pudra cu pastai de vanilie. Adaugam apa minerala, praful de copt, esenta de rom...
Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici.
Spalam borcanele bine sub jetul de apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.
Asezam in...
Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie.
La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios.
Montam forma de biscuiti la masina de...
Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc. Incorporam uleiul, dar alternand cu laptele cald. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul. Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp. La final punem cacaoa si batem...
Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din cantitatea de zahar. Asezam feliile de mere, punem restul de unt si de zahar peste ele. Pudram cu...
Aluatul:
Intr-un bol punem faina.
Peste adaugam oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
Laptele il punem intr-un ibric si adaugam untul taiat cubulete.
Le punem pe foc doar cat sa fie caldut lapte si untul sa se topeasca (deci nu fierbinte sau cald , ci...
Blatul:
Untul il mixam intr-un bol cu zaharul. Incorporam oul si zaharul vanilat. La urma punem praful de sare, praful de copt si faina. Framantam cu mana pana toate ingredientele sunt incorporate si aluatul este nelipicios. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider. Ungem o tava...
Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta.
Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana.
Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Aluatul trebuie sa fie...
Blatul:
Oaule le batem spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul si laptele.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la urma faina si amestecam bine.
Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam bine cu faina.
Punem compozitia in ea si o dam in cuptorul incins.
Cand...
Umplutura:
Spalam merele si le curatam. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa. Punem uleiul intr-o tigaie. Adaugam merele stoarse si zaharul. Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori....
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat.
Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat...
Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca.
Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc.
Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin.
Mixam ouale spuma cu restul de zahar.
Incorporam laptele, apoi...
Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat. La urma incorporam faina si framantam cu mana. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il invelim intr-o folie de...
Aluatul:
Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat. Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute.
Umplutura:
Separam...
Prajitura cu mere 2
Mai intai pregatim umplutura : Spalam merele si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stroarcem de suc dar nu foarte tare. Intr-o tigaie punem uleiul, merele, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie. Amestecam incet sa nu zdrobim merele prea tare si le lasam...
Tort cu crema de portocale si vanilie
Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam faina treptat, iar la urma punem praful de copt. Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins. Lasam blatul pana...
Foi de napolitana cu crema caramel si alune
Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat. Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare. Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit. Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un...
Fursecuri cu nuca si cafea
Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata. Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat...
Bomboane de post cu nuca de cocos
Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti...
Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)
Intai de toate pregatim o cafea, dar nu prea amaruie, o lasam sa se raceasca apoi punem in ea amaretto. Intr-un bol punem sucul de portocale, zaharul si faina pe care inainte o cernem. Amestecam bine cu un tel sa nu ramana cocoloase. Taiem pastaia de vanilie in doua, scoatem miezul cu varful...
Tarte Tatin (de post)
Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel,...
Fursecuri cu lamaie si anason glazurate
Intr-un bol mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul pudra simplu si cel cu pastai de vanilie. Incorporam zeama de lamaie, bicarbonatul, si coaja rasa de lamaie. La final punem anasonul si faina treptat. Amestecam cu mana pana ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine...
Prajitura cu mere si aluat ras (de post)
Incepem cu umplutura : Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam merele si zaharul (puteti pune mai mult daca va place sa fie mai dulce compozitia). Le lasam la foc potrivit, pana scade de tot...
Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata
Intr-un bol punem apa, uleiul , otetul si zaharul. Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul. Faina, cacaoa, budinca de ciocotala le-am trecut prin sita. Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase. Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de...
Strudel cu mere si nuci
Aluat Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul. Il lasam...
Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie. La final punem faina in ploaie si cacaoa....
Prajitura aromata cu branza si cacao
Blatul: Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa...
Cozonac fraged cu nuca
Aluatul: Punem laptele cu untul cubulete pe foc, pana acesta din urma se topeste.ATENTIE: laptele sa nu il lasati sa se infierbante, cand e untul topit, tragem acest amestec de pe foc. Ouale le batem spuma cu zaharul. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar pana se dizolva. Punem faina...
Muffins marmorate cu Nutella
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma. Punem ouale si le incorporam, apoi iaurtul. Cernem faina si o turnam in ploaie, timp in care mixam usor. Adaugam praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie si la urma coaja rasa de lamaie. Amestecam bine toate ingredientele pana...
Felii London
Blatul: Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si...
Chec cu Nutella
Punem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul pudra cu pastai de vanilie. Adaugam apa minerala, praful de copt, esenta de rom...
Compot de mere, pere si gutui
Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici. Spalam borcanele bine sub jetul de apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. Asezam in...
Biscuiti fragezi sau ciucalai
Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie. La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios. Montam forma de biscuiti la masina de...
Negresa cu visine si glazura de ciocolata
Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc. Incorporam uleiul, dar alternand cu laptele cald. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul. Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp. La final punem cacaoa si batem...
Prajitura cu mere
Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din cantitatea de zahar. Asezam feliile de mere, punem restul de unt si de zahar peste ele. Pudram cu...
Placinta rulata cu mere
Aluatul: Intr-un bol punem faina. Peste adaugam oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Laptele il punem intr-un ibric si adaugam untul taiat cubulete. Le punem pe foc doar cat sa fie caldut lapte si untul sa se topeasca (deci nu fierbinte sau cald , ci...
Tarta cu crema de vanilie si zmeura
Blatul: Untul il mixam intr-un bol cu zaharul. Incorporam oul si zaharul vanilat. La urma punem praful de sare, praful de copt si faina. Framantam cu mana pana toate ingredientele sunt incorporate si aluatul este nelipicios. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider. Ungem o tava...
Cornulete cu nuca
Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta. Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana. Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Aluatul trebuie sa fie...
Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata
Blatul: Oaule le batem spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul si laptele. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la urma faina si amestecam bine. Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam bine cu faina. Punem compozitia in ea si o dam in cuptorul incins. Cand...
Prajitura turnata cu mere si nuca
Umplutura: Spalam merele si le curatam. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa. Punem uleiul intr-o tigaie. Adaugam merele stoarse si zaharul. Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori....
Prajitura pufoasa cu prune
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat. Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat...
Crema de zahar ars
Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc. Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale spuma cu restul de zahar. Incorporam laptele, apoi...
Fluturasi cu nuca si gem
Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat. La urma incorporam faina si framantam cu mana. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il invelim intr-o folie de...
Tarta cu pere
Aluatul: Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat. Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute. Umplutura: Separam...