Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1623
PRIETENI297
Retete / Dulciuri

Prajitura cu mere 2

In Prajituri la 12 Ian 2013

Mai intai pregatim umplutura : Spalam merele si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stroarcem de suc dar nu foarte tare. Intr-o tigaie punem uleiul, merele, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie. Amestecam incet sa nu zdrobim merele prea tare si le lasam...

Tort cu crema de portocale si vanilie

In Torturi la 31 Dec 2012

Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam faina treptat, iar la urma punem praful de copt. Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins. Lasam blatul pana...

Foi de napolitana cu crema caramel si alune

In Prajituri la 29 Dec 2012

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat. Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare. Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit. Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un...

Fursecuri cu nuca si cafea

In Prajituri la 25 Dec 2012

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata. Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat...

Bomboane de post cu nuca de cocos

In Prajituri la 19 Dec 2012

Alunele le tocam cu un cutit. Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate. Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa. Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti...

Tort de biscuiti cu crema de portocale (de post)

In Torturi la 15 Dec 2012

Intai de toate pregatim o cafea, dar nu prea amaruie, o lasam sa se raceasca apoi punem in ea amaretto. Intr-un bol punem sucul de portocale, zaharul si faina pe care inainte o cernem. Amestecam bine cu un tel sa nu ramana cocoloase. Taiem pastaia de vanilie in doua, scoatem miezul cu varful...

Tarte Tatin (de post)

In Prajituri la 13 Dec 2012

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel,...

Fursecuri cu lamaie si anason glazurate

In Prajituri la 5 Dec 2012

Intr-un bol mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul pudra simplu si cel cu pastai de vanilie. Incorporam zeama de lamaie, bicarbonatul, si coaja rasa de lamaie. La final punem anasonul si faina treptat. Amestecam cu mana pana ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine...

Prajitura cu mere si aluat ras (de post)

In Prajituri la 3 Dec 2012

Incepem cu umplutura : Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam merele si zaharul (puteti pune mai mult daca va place sa fie mai dulce compozitia). Le lasam la foc potrivit, pana scade de tot...

Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata

In Prajituri la 26 Noi 2012

Intr-un bol punem apa, uleiul , otetul si zaharul. Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul. Faina, cacaoa, budinca de ciocotala le-am trecut prin sita. Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase. Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de...

Strudel cu mere si nuci

In Prajituri la 19 Noi 2012

Aluat Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul. Il lasam...

Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

In Torturi la 12 Noi 2012

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie. La final punem faina in ploaie si cacaoa....

Prajitura aromata cu branza si cacao

In Prajituri la 7 Noi 2012

Blatul: Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa...

Cozonac fraged cu nuca

In Dulciuri la 3 Noi 2012

Aluatul: Punem laptele cu untul cubulete pe foc, pana acesta din urma se topeste.ATENTIE: laptele sa nu il lasati sa se infierbante, cand e untul topit, tragem acest amestec de pe foc. Ouale le batem spuma cu zaharul. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar pana se dizolva. Punem faina...

Muffins marmorate cu Nutella

In Prajituri la 30 Oct 2012

Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma. Punem ouale si le incorporam, apoi iaurtul. Cernem faina si o turnam in ploaie, timp in care mixam usor. Adaugam praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie si la urma coaja rasa de lamaie. Amestecam bine toate ingredientele pana...

Felii London

In Prajituri la 24 Oct 2012

Blatul: Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si...

Chec cu Nutella

In Prajituri la 19 Oct 2012

Punem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul pudra cu pastai de vanilie. Adaugam apa minerala, praful de copt, esenta de rom...

Compot de mere, pere si gutui

In Sirop / Compot la 15 Oct 2012

Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici. Spalam borcanele bine sub jetul de apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. Asezam in...

Biscuiti fragezi sau ciucalai

In Prajituri la 13 Oct 2012

Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie. La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios. Montam forma de biscuiti  la masina de...

Negresa cu visine si glazura de ciocolata

In Prajituri la 11 Oct 2012

Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc. Incorporam uleiul, dar alternand cu laptele cald. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul. Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp. La final punem cacaoa si batem...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 3 Oct 2012

Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din cantitatea de zahar. Asezam feliile de mere, punem restul de unt si de zahar peste ele. Pudram cu...

Placinta rulata cu mere

In Prajituri la 29 Sep 2012

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Peste adaugam oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Laptele il punem intr-un ibric si adaugam untul taiat cubulete. Le punem pe foc doar cat sa fie caldut lapte si untul sa se topeasca (deci nu fierbinte sau cald , ci...

Tarta cu crema de vanilie si zmeura

In Prajituri la 24 Sep 2012

Blatul: Untul il mixam intr-un bol cu zaharul. Incorporam oul si zaharul vanilat. La urma punem praful de sare, praful de copt si faina. Framantam cu mana pana toate ingredientele sunt incorporate si aluatul este nelipicios. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider. Ungem o tava...

Cornulete cu nuca

In Prajituri la 22 Sep 2012

Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta. Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana. Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Aluatul trebuie sa fie...

Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata

In Torturi la 17 Sep 2012

Blatul: Oaule le batem spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul si laptele. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la urma faina si amestecam bine. Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam bine cu faina. Punem compozitia in ea si o dam in cuptorul incins. Cand...

Prajitura turnata cu mere si nuca

In Prajituri la 10 Sep 2012

Umplutura: Spalam merele si le curatam. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa. Punem uleiul intr-o tigaie. Adaugam merele stoarse si zaharul. Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori....

Prajitura pufoasa cu prune

In Prajituri la 2 Sep 2012

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat. Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 26 Aug 2012

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc. Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale spuma cu restul de zahar. Incorporam laptele, apoi...

Fluturasi cu nuca si gem

In Prajituri la 21 Aug 2012

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat. La urma incorporam faina si framantam cu mana. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il invelim intr-o folie de...

Tarta cu pere

In Prajituri la 16 Aug 2012

Aluatul: Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat. Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute. Umplutura: Separam...

Afisate 481 - 510 din 698 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]