Felii London

de Rocsi in Prajituri, 24 Oct 2012 | 12226 vizualizari

 

O reteta de prajitura absolut delicioasa a bucatarasei mele dragi Corina33.Daca stiam ca e asa buna sigur o pregateam cu mai mult timp inainte.Multumesc draga mea ...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 170 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Topping:
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 140 gr nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 borcanel dulceata de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii London:

Blatul:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon. Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute. 

Topping-ul:

Mixam albusurile pana devin o spuma densa. Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata. Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor. Il ungem cu dulceata de piersici , apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata. Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie. O scoateti cand este gata la racorit si serviti.

Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca. Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii London" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura 10 de post