O reteta de prajitura absolut delicioasa a bucatarasei mele dragi Corina33.Daca stiam ca e asa buna sigur o pregateam cu mai mult timp inainte.Multumesc draga mea ...
Blatul:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon. Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute.
Topping-ul:
Mixam albusurile pana devin o spuma densa. Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata. Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor. Il ungem cu dulceata de piersici , apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata. Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie. O scoateti cand este gata la racorit si serviti.
Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca. Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.