Negresa cu visine si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 11 Oct 2012 | 8912 vizualizari

 

O negresa absolut delicioasa si pufoasa, ideala pentru aceste dimineti de toamna reci alaturi de cafeaua sau ceaiul ce il serviti!Am vazut aceasta reteta ca a fost pregatita la emisiunea "Draga mea prietena", iar rezultatul mi-a placut asa mult ca nu am stat pe ganduri si am preparat-o.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 300 ml lapte cald
  • 125 ml ulei
  • 1 lingurita si 1/2 zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 330 - 350 gr faina
  • 1 borcan 400 gr cu visine fara samburi
  • Glazura:
  • 1 ciocolata cu umplutura de frisca (100 gr)
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri lichior de ciocolata
  • inimioare roz pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visine si glazura de ciocolata:

Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc. Incorporam uleiul, dar alternand cu laptele cald. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul. Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp. La final punem cacaoa si batem pana aluatul face niste bule. Ungem o tava draptunghiulara cu unt si tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia de negresa in tava, iar deasupra asezam visinele scurse de zeama.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam cam 40 de minute (facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta). Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca putin.

Glazura:

Atat ciocolata umpluta cat si cea amaruie o rupem bucatele si o punem intr-o cratita. Adaugam laptele, apoi punem pe baie de aburi pana ciocolata este foarte bine topita. Cand este gata o dam deoparte, punem crema de lichior si amestecam bine. Prajitura o portionam bucatele cat vrem noi de mari, apoi pe fiecare bucata punem glazura. Deasupra ornam cu inimioare roz sau ce doriti.

Sa o savurati cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (56)

Rocsi 1

13.10.2012, 22:26

Mamaie chiar daca nu mai am negresa, am altceva dulce

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:48

Rocsi 1

20.11.2012, 19:18

Gaby-Gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa (1)