Placinta rulata cu mere

de Rocsi in Prajituri, 29 Sep 2012 | 35579 vizualizari

 

O placinta pufoasa, delicioasa, aromata si se cere repetata, cam asa o descriu eu.Ii multumesc pentru reteta dragei mele Gaby!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 cana cu lapte
  • 100 gr unt
  • 1 cub 25 gr drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 600 gr faina

Umplutura:

  • 10 mere mari
  • 1 lingura unt
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat cu pastai de vanilie
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere:

Aluatul:
Intr-un bol punem faina.
Peste adaugam oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.
Laptele il punem intr-un ibric si adaugam untul taiat cubulete.
Le punem pe foc doar cat sa fie caldut lapte si untul sa se topeasca (deci nu fierbinte sau cald , ci caldut).
Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar si o frecam pana se dizolva.
Incorporam drojdia in faina, apoi incepem sa punem cate putin din amestecul de lapte- unt si framantam bine.
Tot turnam  pana aluatul devine nelipicios, dar usor de modelat. ( eu nu am folosit tot amestecul de lapte cu unt, mi-a mai ramas putin).
Il mai framantam putin, apoi il lasam la dospit acoperit cu un prosop curat.
Umplutura:
Merele le curatam si le dam pe razatoare cu ochiuri mari.
Stoarcem surplusul de suc, pe care bineinteles nu il aruncam ci il bem noi ca doar e plin de vitamine :) .
Intr-o tigaie punem untul la topit.
Adaugam merele stoarse si zaharul.
Le lasam pana se inmoaie putin si nu mai au deloc zeama, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si zaharul vanilat.
Tragem tigaia de pe foc si lasam umplutura sa se racoreasca.

Aluatul il impartim in doua.
Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie cu sucitorul.
Punem jumatate din umplutura si o intindem uniform, apoi rulam placinta.

La fel procedam si cu a 2 a foaie.
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam placintele.
Le crestam putin cu un cutit, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.

Le introducem in cuptorul incins, le lasam pana sunt bine coapte si au o culoare frumoasa, ca in poza (eu le-am lasat cam 45-50 de minute).

Le scoatem cand sunt gata, le lasam vreo 10 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim cu un prosop curat sa ramana fragede.
Le pudram cu zahar si servim.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gateau Normand