Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din cantitatea de zahar. Asezam feliile de mere, punem restul de unt si de zahar peste ele. Pudram cu scortisoara si zahar pudra cu pastai de vanilie.
Introducem tava in cuptorul incins pana merele se inmoaie putin.
Pregatim blatul in aceast timp. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt, zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem separam spuma pana nu se mai desprind de bol. Le incorporam usor cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Scoatem tava cu mere, turnam compozitia de blat si o intindem uniform.
Introducem tava iar in cuptor pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea). Scoatem prajitura din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca. O intoarcem cu merele in sus, apoi taiem si servim!