Mos Nicolae se apropie cu pasi repezi.Chiar daca am fost cuminti sau nu, el ne aduce mereu ceva, fie dulciuri, haine sau chiar o varguta.Cu ce sa il intampin? Bineinteles cu fursecuri colorate, fragede si bune, dar de post am ales eu si cu o cana de ceai fierbinte...Sunt foarte potrivite sa le pregatim chiar si pentru Mos Craciun pentru ca noi stim ca si lui ii plac mult fursecurile. Sper sa treaca si pe la voi si sa va aduca tot ce va doriti.
Intr-un bol mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul pudra simplu si cel cu pastai de vanilie. Incorporam zeama de lamaie, bicarbonatul, si coaja rasa de lamaie. La final punem anasonul si faina treptat. Amestecam cu mana pana ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine nelipicios dar foarte usor de lucrat. Il lasam 15 minute in frigider invelit in folie.
Presaram pe masa de lucru faina alba. Rupem bucatele de aluat si intindem pe rand cate o foaie subtire, apoi cu ajutorul formelor decupam fursecurile (tinan cont ca le-am pregatit pentru Mos Nicolae am decupat forme de sezon:braduti, stelute, ghetute, clopotei).
Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea.
Le dam in cuptorul incins, la o tempetaruta potrivita 10-12 minute, doar cat sa se usuce putin. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Glazura:
Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie. Trebuie sa obtinem o pasta, dar foarte putin curgatoare. O impartin in doua, in una punem colorant rosu, iar in cealalta verde si incorporam bine culorile. Cu o lingurita intindem glazura peste fursecuri. Le decoram cu bombonele, nuca de cocos si ce mai doriti.
Au iesit 50 de fursecuri din aceasta cantitate. Pofta buna voua si bineinteles lui Mos Nicolae...