Fursecuri cu lamaie si anason glazurate

de Rocsi in Prajituri, 5 Dec 2012 | 3924 vizualizari

 

Mos Nicolae se apropie cu pasi repezi.Chiar daca am fost cuminti sau nu, el ne aduce mereu ceva, fie dulciuri, haine sau chiar o varguta.Cu ce sa il intampin? Bineinteles cu fursecuri colorate, fragede si bune, dar de post am ales eu si cu o cana de ceai fierbinte...Sunt foarte potrivite sa le pregatim chiar si pentru Mos Craciun pentru ca noi stim ca si lui ii plac mult fursecurile. Sper sa treaca si pe la voi si sa va aduca tot ce va doriti.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr margarina la pachet
  • 50 gr zahar pudra
  • 20 gr zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 180 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 varf de lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita anason pudra
  • Pentru glazura:
  • 120 gr zahar pudra
  • 4-5 linguri zeama de lamaie
  • colorant rosu
  • colorant verde
  • bombonele de decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie si anason glazurate:

Intr-un bol mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul pudra simplu si cel cu pastai de vanilie. Incorporam zeama de lamaie, bicarbonatul, si coaja rasa de lamaie. La final punem anasonul si faina treptat. Amestecam cu mana pana ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine nelipicios dar foarte usor de lucrat. Il lasam 15 minute in frigider invelit in folie.

Presaram pe masa de lucru faina alba. Rupem bucatele de aluat si intindem pe rand cate o foaie subtire, apoi cu ajutorul formelor decupam fursecurile (tinan cont ca le-am pregatit pentru Mos Nicolae am decupat forme de sezon:braduti, stelute, ghetute, clopotei).

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea.

Le dam in cuptorul incins, la o tempetaruta potrivita 10-12 minute, doar cat sa se usuce putin. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Glazura: 

Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie. Trebuie sa obtinem o pasta, dar foarte putin curgatoare. O impartin in doua, in una punem colorant rosu, iar in cealalta verde si incorporam bine culorile. Cu o lingurita intindem glazura peste fursecuri. Le decoram cu bombonele, nuca de cocos si ce mai doriti.

Au iesit 50 de fursecuri din aceasta cantitate. Pofta buna voua si bineinteles lui Mos Nicolae...

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie si anason glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Zamfira 1

08.12.2012, 19:10

ce frumos, ce bunatate, te felicit!

Rocsi 1

08.12.2012, 20:19

Multumesc mult Daria

Rocsi 1

08.12.2012, 20:19

Multumesc Zamfira

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca cu ciocolata