Tort cu crema de portocale si vanilie

de Rocsi in Torturi, 31 Dec 2012 | 11586 vizualizari

 

Acum la cumpana dintre ani eu vreau sa va urez La multi ani, iar Noul An sa va aduca sanatate, bucurii, multe impliniri, noroc in viata si sa fiti iubiti ...Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi intotdeauna...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 3 linguri zahar
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Pentru crema de portocale:
  • 300 ml suc de portocale stors in casa
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 8 gr gelatina
  • 130 ml frisca lichida
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
  • 1 portocala
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si vanilie:

Blatul:
Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam faina treptat, iar la urma punem praful de copt.
Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.
Lasam blatul pana este copt (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem pe jumatate sa obtinem doua foi.
Crema de vanilie:
Intr-un bol punem faina, zaharul si cateva linguri de lapte.
Amestecam bine pana nu mai avem nici un cocolos.
Restul de lapte il punem la fiert, iar cand da in clocot turnam usor amestecul de faina si fierbem la foc mic pana obtinem o budinca.
Cand e gata, acoperim cu o folie si lasam pana se raceaste complet.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema, mixam la o viteza mica, iar la final incorporam zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Crema de portocale:
Faina o amestecam cu zaharul si cate linguri de suc de portocale.
Restul de suc il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul de faina si amestecam pe foc pana obtinem o crema ca o budinca.
Acoperim crema si o lasam sa se racesca.
Mixam frisca si o incorporam in crema rece.
Gelatina o punem la inmuiat cu circa 80 gr de apa pentru 10 minute, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
O punem in crema de portocale, mixam usor, iar la final adaugam coaja rasa de portocala.
Asamblare:
Intr-o tava detasabila punem niste hartie de copt.
Asezam prima foaie de blat si o insiropam cu putin suc de portocale (stors de voi normal).
Punem jumatate din crema de vanilie si o nivelam.
Peste venim cu crema de portocale, o intindem cu o paleta, apoi restul de crema de vanilie.
Deasupra punem cealalta foaie de blat insiropata.

Il lasam la rece cateva ore, apoi il scoatem pe un platou.
Frisca o mixam spuma si imbracam tortul cu ea.Oprim doar 3-4 linguri sa o amestecam cu cacaoa si cu ea vom orna marginea de sus a tortului.
Ciocolata o taiem bucatele cu un cutit si "aruncam" pe margini.
Deasupra punem cateva felii de portoale si patratele de ciocolata.
Il dam la rece, apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

03.01.2013, 21:36

Multumesc Eduard

DanMonica 1

05.01.2013, 10:40

arata grozav

Rocsi 1

05.01.2013, 11:40

Multumesc Monica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort in 2 culori