Aluat
Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul. Il lasam la odihnit, la loc, cald cam 30 de minute.
Umplutura:
Aici nu va dau cantitatile exacte pentru ca fiecare face cata umplutura doreste. Eu am facut multa, dar merge sa puneti mai putina in strudele, ca totusi parca a fost prea multa la mine.
Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem de zeama. Intr-o cratita punem uleiul si merele. Adaugam zahar dupa gust, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le lasam pe foc sa se inmoaie putin. La final le aromatizam cu scortisoara. Dam umplutura deoparte sa se raceasca.
Aluatul il impartim in doua bucati. Intindem bine fiecare bucata de aluat in doua foi dreptunghiulare. Punem pe fiecare umplutura de mere, apoi bucati de miez de nuca. Venim cu partea de jos a aluatului pana la mijloc, apoi cu parte de sus, dar lipim putin de partea de jos. Capetele le impachetam bine sa nu curga umplutura.
Ungem doua tavi de chec cu margarina si punem hartie de copt. Asezam fiecare strudel in tava si le intepam cu furculita. Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita aproximativ 50 de minune, pana sunt coapte si rumenite. Cand sunt gata le scoatem sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.