Tarta cu crema de vanilie si fructe

de Rocsi in Prajituri, 9 Feb 2013 | 5074 vizualizari

 

O tarta foarte buna, doar putin neaspectoasa din cauza ca am pus tort gelee deasupra si nu prea s-a intarit, doar putin in rest a ramas apos.Nu stiu care este cauza deoarece mereu mi-a reusit, acum ceva nu a fost in regula desi am respectat toate instructiunile.Chiar si asa va invit la o feliuta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa calda
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 40 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • portocale
  • kiwi
  • visine
  • 1 plic tort gelee
  • Pentru insiropat:
  • 1 canita apa plata
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe:

Blatul:

Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam apa calda, esenta, praful de copt, faina, iar la final cacaoa. Incorporam bine toate ingredientele. Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptor pentru circa 12 minute pana se coace blatul. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam laptele, faina si zaharul. Le amestecam bine cu un tel, il turnam intr-un ceaun si punem pe aragaz la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul cu pastai de vanilie. Il incorporam in crema de lapte racita, punem zeama de lamaie si coaja rasa de portocala, apoi amestecam cu o paleta de silicon.

Siropul:

Intr-un castronel punem apa, esenta, zaharul pudra si cel cu pastai de vanilie si amestecam bine.

Punem blatul rece pe un platou si asezam un inel detasabil. Insiropam putin blatul, punem crema si o nivelam. Curatam portocalele si kiwi, le taiem felii si le asezam peste crema, dar si cateva visine. Preparam plicul de tort gelee dupa instructiuni si il turnam peste fructe.

Dam la rece, apoi putem servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, nuci si stafide