O tarta foarte buna, doar putin neaspectoasa din cauza ca am pus tort gelee deasupra si nu prea s-a intarit, doar putin in rest a ramas apos.Nu stiu care este cauza deoarece mereu mi-a reusit, acum ceva nu a fost in regula desi am respectat toate instructiunile.Chiar si asa va invit la o feliuta!
Blatul:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam apa calda, esenta, praful de copt, faina, iar la final cacaoa. Incorporam bine toate ingredientele. Ungem o tava de tarta cu margarina, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptor pentru circa 12 minute pana se coace blatul. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam laptele, faina si zaharul. Le amestecam bine cu un tel, il turnam intr-un ceaun si punem pe aragaz la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu zaharul pudra si zaharul cu pastai de vanilie. Il incorporam in crema de lapte racita, punem zeama de lamaie si coaja rasa de portocala, apoi amestecam cu o paleta de silicon.
Siropul:
Intr-un castronel punem apa, esenta, zaharul pudra si cel cu pastai de vanilie si amestecam bine.
Punem blatul rece pe un platou si asezam un inel detasabil. Insiropam putin blatul, punem crema si o nivelam. Curatam portocalele si kiwi, le taiem felii si le asezam peste crema, dar si cateva visine. Preparam plicul de tort gelee dupa instructiuni si il turnam peste fructe.
Dam la rece, apoi putem servi!